Unc0ver – jailbreak pentru orice iPhone cu iOS 13.5. Oare mai este util un jailbreak în 2020?

Unc0ver Jailbreak pentru iPhone
Unc0ver Jailbreak pentru iPhone

Au fost ani buni în care ai citit pe boio.ro despre toate metodele de jailbreak. Da, sunt 40 pagini de articole cu și despre jailbreak aici. Cititorii boio.ro au avut un motiv serios să facă un jailbreak, fie pe cale hardware, fie software pentru că aveau nevoie de deblocarea de iPhone. După ce telefonul Apple a venit în România, însă, acest lucru nu a mai fost absolut necesar. Da, un jailbreak îți aducea Cydia cu tot ceea ce poate aduce un AppStore neoficial – inclusiv aplicații interzise în AppStore.

Dar în 2020… care mai este rolul unui jailbreak. Întreb asta pentru că tocmai ce am primit Unc0ver – o metodă de jailbreak pentru orice iPhone cu iOS 13.5.

Imediat după apariția lui, am făcut un sondaj pe grupul Apple România Support. Până la acest moment, 48 repondenți au spus că nu au nevoie de jailbreak, 4 au nevoie, iar 28 nici măcar nu știu ce e un jailbreak. Vezi sondajul aici.

Întrebarea rămâne: de ce ar mai face cineva jailbreak în 2020? Oare sunt acest tip de tweeks chiar necesare:

 • Fontul de sistem schimbat
 • Ceas scris / afișat altfel pe lock screen sau home screen.
 • Safari care arată sau se mișcă precum cel de pe iPadOS
 • Media Player cu mai multe funcții
 • Widgets customizabile ca formă și elemente componente.

M-am tot uitat la tweeks de genul acesta pe net și mi se pare – tot mai mult – că avem de a face cu mici chestii care se pretează mai mult la un adolescent sau la un utilizator obișnuit cu toate acestea pe Android.

Ai un tweek sau o aplicație din Cydia care îți face viața mai ușoară pe iPhone? Vorbim despre el în comentarii sau pe pagina de Facebook boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Am folosit jailbreak de vreo 2 ori, cred ca pe vremea lui iPhone 3GS si 4. Dupa ce m-am bucurat ca in loc de numele operatorului imi aparea ceva customizat si in rest telefonul avea oarece probleme de functionare, am hotarat ca nu se justifica acel jailbreak.
  Singura functie care chiar imi lipseste este ca nu pot sa imi inregistrez apelurile automat. Lucrez in vanzari si m-ar ajuta mult sa reiau anumite convorbiri. Imi dau comenzi prin telefon si avem discutii de genul: ca am comandat aia sau cealalta si avand inregistrarile, pot relua discutiile mai usor.
  In rest NICIODATA nu mai vreau jailbreak. Sa ai un telefon pe care nu il restartezi decat la update, mi se pare chiar ok. Cand am facut jailbreak, era nevoie sa imi restartez telefonul chiar si de 2-3 ori pe zi. Ramanea freeze. Deci clar, no jailbreak.

 2. eu folosesc dalvic emulator din cydia repo hack your iphone. este util când vrei o aplicație, un apk dar nu dorești să îți cumperi un dispozitiv android doar pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*