Un nou CMS

Ben Brooks detaliaza ceva ce e in mintea mea de jumatate de an. WordPress e bun, dar parca a venit timpul pentru alt CMS dedicat unui anumit tip de blogging.

Am incercat Squarespace si mi-au placut preturile si interfata lor, dar era prea mult de lucru cu setarile initiale si nu am timp pentru asta. Daca ar exista un serviciu sau developeri care sa te ajute sa te muti de pe WordPress pe Squarespace si sa-ti mai seteze si tema pe placul tau, zau ca as plati pentru asta.

Dar sa revenim la CMS-ul idealizat de Ben Brooks. Conceptul e bun si e realizabil. Eu as adauga si ideea de a avea developeri cu care sa lucrezi la inceput, pentru setarile initiale in asa fel incit sa stii ca poti sa platesti si sa ai un site pe gustul tau. Mi-au placut de la el:

– Ability to sell ad spots within the site’s theme, see the number of slots sold, for which date, and for how much.

– Ability to create and sell memberships.

– Ability for a paywall.

– Allow the sale of digital goods, like software, and physical goods like books and t-shirts.

– Able to handle hundreds of thousands of hits per day, out of the box, on the cheapest hosting available.

– Have a marketplace to buy themes and add-ons that have been vetted like Apple vets iOS apps.

– Cost users money to use.

– Include analytics out of the box that help users understand what is and isn’t actually working — this goes beyond numbers of visitors.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. singurul motiv care imi place este ca mai apar CMS-uri noi, asa WordPress e obligat sa integreze acele functii noi si pe WP.

  WordPress e un CMS foarte puternic, e vazut bine de Google in rezultate (cu WP se pot face multe nu doar blog) eu de ex. fac site-uri pentru firme cu WP, usor de administrat, functiile extra se pot programa dupa placul clientului.

  As fi mai bucuros sa scoata WordPress o extensie care nu esti obligat sa o instalezi, doar daca ai nevoie de acele functii.

  Eu nu cred ca WordPress nu doarme, tot ce a scris omu despre noul CMS se poate si pe WP dar trebe sa-ti pui pluginuri externe.

  @boio daca vrei sa te muti sau vrei sa ai ceva extra, scoate si tu un banut din buzunar si da la un programator, in maxim doua zile ai toate functiile :)

 2. (nu cunosc, e prima data cand dau de cms)
  am testat azi cateva ore, e super misto dar nu e sexy.
  nu ai acces la fisiere ca si in WP, e usor sa faci template (pentru aia e recomandat CMS`ul)
  nu e gratis, costa mult pe luna.

  daca te uiti la cod cum e scris tot… iti dai seama ca nu ai ce modifica clase si alea… ai sute de randuri de coduri care nu iti trebuie.

  e un #fail din partea mea

 3. @Skinnerul: eu am nevoie de o chestie care sa fie bine setata de la inceput, customizata la fel de bine si care sa arate asa cum vreau pe desktop sau mobil. Daca platesc mai putin decit serverul actual si Swuarespace e la un sfert din ce platesc acum… e super bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*