Un Eurovision ciudat (2013)

A fost prima data cind nici noua nu ne-a placut melodia cu care am concurat. Cel putin asta este senzatia pe care am avut-o de fiecare data cind discutam cu cineva despre Cezar, melodia, vocea si “rochia” lui.

Eu il apreciez pentru cunostintele muzicale si pentru activitatea profesionala.

Romania a castigat un onorabil lor 13, adica a fost in prima jumatate a clasamentului final. Gustul care mi-a ramas dupa acest Eurovision este unul ciudat. Sigur ca ne-ar fi placut ca o prestatie “europeana” ca a lui Cezar si fi fost pe podium, dar trebuie sa fim realisti: Eurovisionul este geo-politic. Nu politic, ci geopolitic. Iar cum romani prin Spania, Anglia, Italia nu prea mai sunt, sansele noastre au scazut mult.

Cantecul castigator? Well… Danemarca ne-a oferit o mostra de fata frumoasa ca canta o piesa care va fi uitata repede de tot.

3 Comments

 1. a cantat o melodie comerciala, a avut un pic de colegrafie, un scenariu, o poveste, un instrument si au castigat…melodie care prinde, nu o melodie grea precum a noastra.

 2. Felicitari Moldova, o piesa frumoasa, la fel ca si interpretarea.
  Cezar a fost bun, dar vocea nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele (si probabil nu a impresionat suficient astfel incat sa incurajeze votul)

  Danemarca a dat copy-paste la Suedia de anul trecut si le-a iesit.
  Interesant e ca la acest concurs ani la rand castigate melodii care se uita repede, dar uneori mai apare si cate o exceptie (gen Serbia, cu Molitva, 2000-toamna)

  Prindem si noi odata trenul ala!

 3. apreciez si eu Moldova care cu o melodie in limba romana s-a clasat mai bine ca noi.

  daca tot sansele ca Romania sa castige vreodata eurovisionul sunt aproape nule, nu ar fi mai bine sa mergem cu melodii in lb romana?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*