Un Eurovision ciudat (2013)

A fost prima data cind nici noua nu ne-a placut melodia cu care am concurat. Cel putin asta este senzatia pe care am avut-o de fiecare data cind discutam cu cineva despre Cezar, melodia, vocea si “rochia” lui.

Eu il apreciez pentru cunostintele muzicale si pentru activitatea profesionala.

Romania a castigat un onorabil lor 13, adica a fost in prima jumatate a clasamentului final. Gustul care mi-a ramas dupa acest Eurovision este unul ciudat. Sigur ca ne-ar fi placut ca o prestatie “europeana” ca a lui Cezar si fi fost pe podium, dar trebuie sa fim realisti: Eurovisionul este geo-politic. Nu politic, ci geopolitic. Iar cum romani prin Spania, Anglia, Italia nu prea mai sunt, sansele noastre au scazut mult.

Cantecul castigator? Well… Danemarca ne-a oferit o mostra de fata frumoasa ca canta o piesa care va fi uitata repede de tot.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. a cantat o melodie comerciala, a avut un pic de colegrafie, un scenariu, o poveste, un instrument si au castigat…melodie care prinde, nu o melodie grea precum a noastra.

 2. Felicitari Moldova, o piesa frumoasa, la fel ca si interpretarea.
  Cezar a fost bun, dar vocea nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele (si probabil nu a impresionat suficient astfel incat sa incurajeze votul)

  Danemarca a dat copy-paste la Suedia de anul trecut si le-a iesit.
  Interesant e ca la acest concurs ani la rand castigate melodii care se uita repede, dar uneori mai apare si cate o exceptie (gen Serbia, cu Molitva, 2000-toamna)

  Prindem si noi odata trenul ala!

 3. apreciez si eu Moldova care cu o melodie in limba romana s-a clasat mai bine ca noi.

  daca tot sansele ca Romania sa castige vreodata eurovisionul sunt aproape nule, nu ar fi mai bine sa mergem cu melodii in lb romana?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*