tutorial: iPhone downgrade de la 2.0 la 114

sa zicem ca ai facut greseala sa pui pe telefon firmware-ul 2.0 si te-ai ales cu un iPhone blocat. ai inca sanse sa faci downgrade la 114 si sa iti vina inima la loc. exista insa riscuri si tocmai de aceea NU iti recomand un upgrade la 2.0 inca…

pasii sunt destul de simpli si daca ai mai lucrat la un upgrade/downgrade de iPhone pina acum totul o sa-ti fie usor. (aceasta versiune de tutorial este pentru utilizatori de windows, dar cea de mac nu este foarte diferita.)

1. dezinstaleaza iTunes 7.7 si tot ceea ce ai in computer legat de iTunes.

2. restarteaza pc-ul. instaleaza iTunes 7.5.

3. da un restore la telefon. daca faci asta in iTunes 7.5 ar trebui ca telefonul sa-si faca restore la 114. daca nu o face poti sa downloadezi singur firmware-ul 114 de pe net si apoi sa apesi SHIFT+restore in iTunes.

descarca iPhone firmware 114.

4. la finalul acestei operatiuni ai 2 posibilitati. daca primesti eroare 1015 este OK. ai de urmat pasii in caz de eroare 1015.

4 b. daca primesti o eroare 1600, 1601 sau 1602 nu ai inca o solutie de rezolvare. sorry.

4c. daca primesti eroare 20 inseamna ca nu ai urmat primii pasi asa cum trebuia. uite aici rezolvarea pt error 20

5. urmeaza apoi pasii de jailbreak cu Ziphone, iLiberty+ sau winpwn. daca nu merge ia-o de la capat. trebuie sa mearga!

6. vei avea un telefon cu bootloader 04.05.04_G de la firmware-ul 2.0. ca sa te intorci la bootloaderul 04.04.05_G a firmware-ului 114 trebuie sa instalezi Bootneuter (il gasesti in installer).

7. ruleaza un bootneuter cu bootloader 4.6 si telefonul tau va putea fi deblocat.

update – pasul 8. daca primesti eroare 5 la bootneuter urmeaza pasii de AICI

update 2 : citeste AICI cum sa rezolvi posibilele erori pe care le primesti in timpul acestui tutorial.

cu toate ca exista o cale sa revii la 114 dupa 2.0 repet: NU face experimente cu 2.0, NU incerca sa-l instalezi. pasii de mai sus pot sa dea gres si atunci te vei alege cu un telefon blocat!

20 Comments

 1. Nu merge la nimeni cu bootneuter. Am rezolvat problema acu 5 minute prin alte metode. Pa pa aammm semnaallll

 2. Salut, am facut si eu greseala si acum incerc sa o repar, am incercat cum ai spus mai sus, dar cu itunes 7.5 cand dau restore imi spune ca are soft pt telefon si sa fac update la versiunea 7.7, am incercat si sa caut firmware 1.1.4 dar nu stiu de unde sa-l iau, ceva sugestii?

 3. @florin: cum adik iti spune ca are soft pt telefon?

  in primu rind trebuie sa ignori povestea aia cu upgrade-ul la 7.7.
  updatez in citeva min postul de mai sus cu locatia iPhone firmware 114.

 4. am gresit imi spune ca nu are soft pentru telefonul meu si sa fac update, crezi ca am vreo sansa sa-l fac la loc, adica trebuie sa mearga cu orice telefon? merci

 5. Salut, am reusit, merci, tot a ramas o problema, nu imi apare reteua, si la setings nu apare nici acolo reteaua, ce-i de facut?

 6. am incercat cu bootneuter dar da eroare 5, in rest sunt toate aplicatiile si pot intra pe el ca inainte

 7. Am facut greseala si eu,grabit si neatent am dat upgrade la 02:(( mi sa dus telu naibii. Acu am incercat varianta asta de downgrad, dar din pacate nu merge, ami apare in iTunes7.5 1 singur geam in care zice ca nu`mi vede telu si sa dau jos 7.7 sau ceva iTunes mai nou :(( Ceva idei de ajutor aveti ??? ms

 8. @florin: nu am incercat metoda dar in mod normal ar trebui sa mearga. daca nu iti iese, singura solutie e sa il folosesti deocamdata la tot mai putin partea de telefon…

 9. @stefy: cred ca esti in aceeasi situatie ca si florin. asa cum am spus de zeci de ori: daca ai facut o greseala acum tre sa suporti niste consecinte.

  ceea ce iti recomand si tie si tuturor care fac pasul asta acum este sa asteptati. daca incerci altceva poti sa-ti strici telefonul de tot.

  ai rabdare si pina la urma va fi gasita o solutie. chiar daca va dura 4 luni ca si deblocarea pt 113.

 10. daca la bootneuter apare eroare 5 atunci renuntati la acest program si instalati pe pc ZiphoneGui patched by kIREmK. Cu acesta puteti sa inlocuiti botloader-ul.

 11. a mers perfect cu ziphone patced by kiremk. multumesc mult. mai am si io inca o intrebare. cum folosesti summerboard themes adica unde le gasesti dupa ce le instalezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*