Tutorial: Cum sa scapi de reclamele din NetNewsWire (pe Mac OS X)

NetNewsWire este de departe cel mai bun RSS Feed reader pentru Mac. DIn pacate, nu exista nicio cale oficiala sa scapi de reclamele din feed-uri, asa cum poti sa o faci un Google reader, de exemplu.

NetNewsWire vine cu Style-uri interesante asa ca poti sa dai reader-ului tau orice tema. Unele dintre ele au solutii incorporate de blocare a reclamelor, dar cind vrei ceva simplu (sa zicem Default 3.1) trebuie sa te apuci sa blochezi tu reclamele.

Am cautat indelung o solutie de blocare a lor, ba chiar am intrebat si developerul aplicatiei si am fost indrumat de fiecare data catre editarea de Hosts din /etc. A mers pentru browsere, dar nu si pentru NetNewsWire. Si asa am ajuns la soluitia cu editarea temelor.

Pasul 1: Alege tema preferata si activeaz-o in coltul dreapta jos al NetNewsWire. Eu folosesc Default 3.1 asa ca o voi da drept exemplu.

Pasul 2: mergi in ~/Library/Application Support/NetNewsWire/StyleSheets/ cauta tema tasi da click dreapta pe ea, apoi “Show Package Contents”.

Pasul 3: vei gasi probabil 3 documente in acel folder. Deschide-l cu TextEdit sau orice ald code editor pe cel numit “Stylesheet.css” si adauga inainte de orice:

 

@import url(../userContent.css);

Pasul 4: Downloadeaza documentul “userContent.css” de AICI. si copiaza-l in folderul ~/Library/Application Support/NetNewsWire/Stylesheets

Pasul 5: restarteaza NetNewsWire.

Marele avantaj al tutorialului de mai sus este ca poti sa customizezi userContent.css pentru fiecare feed care are reclamale proprii. Eu am adaugat un string de ignore pentru tweetmeme (butoanele acelea de re-tweet din feed-uri) sau pentru niste bannere care nu apareau decit pe un singur site. Nu ai nevoie decit sa copiezi linkul bannerului si apoi sa adaugi un

A:link[HREF*=”abcde”] IMG,

unde abcde este un cuvint din url-ul reclamei.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*