Tutorial: cum sa jailbreakuiesti orice iPhone 3.1.2 cu blackra1n

Pasii de mai jos sunt numai pentru cei care au iPhone activat oficial prin Orange, cu firmware 3.1.2 si care vor sa-si jailbreakuiasca telefonul. In momentul de fata (11 octombrie 2009) nu exista solutie pentru Unlock de firmware mai mare de 3.1 (facut pe calea iTunes), asa ca nu trece la 3.1.2 daca vrei sa folosesti telefonul si in alte retele.

Blackra1n este ideal pentru cei care cumpara iPhone 3G sau 3GS de la Orange (chiar si cele care vin cu 3.1.2 din fabrica) si vor sa le jailbreakuiasca.

Geohot a reusit sa scoata pe piata cea mai dorita jucarie – o unealta pentru windows care stie sa jailbreakuiasca orice tip de iPhone sau iTouch (doar jailbreak cu jucaria legata la computer) cu firmware 3.1.2.

ATENTIE: Blackra1n nu stie sa activeze telefonul, asa ca daca ai un 2G sau alt tip de telefon cumparat de prin america sau ne-activat oficial, blackra1n nu te ajuta!

Blackra1n merge doar cu windows. In acelasi timp, iPhone 3G si 3GS care au fost duse la firmware 3.1.2 direct in iTunes nu pot fi deblocate. Nu face update daca mai vrei sa-l deblochezi!

Ai nevoie de internet pe computer si de o conexiune Wifi pentru telefon.

Pasul 1: mergi pe www.blackra1n.com si apasa pe sigla Windows din partea de jos a ecranului. Salveaza aplicatia in computer si apoi deschide-o. o gasesti AICI

Pasul 2: conecteaza telefonul la calculator si apasa pe butonul “make it ra1n”.

Pasul 3: Telefonul intra in Recovery Mode, vei vedea poza lui George Hotz pe ecran si apoi jucaria se restarteaza. Pe ecran vei vedea Picatura neagra – Blackra1n. Apasa pe icoana si instaleaza Cydia (si Icy, daca vrei).

Telefonul trebuie sa fie conectat la net pe Wifi in tot acest timp.

Ai reusit? Lasa doua vorbe mai jos.

20 Comments

 1. Am un Iphone 2G din USA, si l-am lasat la cineva care i-a facut update de pe itunes la 3.1.2.
  Cum il deblochez? Exista undeva softurile si tutoriale?
  Va multumesc

 2. am reusit sa fac jailbreak la iphone 3G cu os 3.1.2 cu ajutorul blackra1n, pe windows 7 x64.Versiunea firmware-ului este 05.11.07

 3. am reusit si eu . mai departe nu mai stiu ce setari tre sa fac din cydia pt a baga aplicatii.imi poate spune cineva ce pasi tre sa urmez?telul nu e de la orange

 4. @mitz: citeste tutorialele de la pag de Suport tehnic pentru iPhone. te ajuta.

  @catalin: daca vrei un raspuns pe masura, lasa toate detaliile legate de telefon, model, firmware, ce i-ai facut si prin ce metoda.

 5. A trebuit sa-i fac update la 3.1.2 pt o aplicatie din Apstore care mergea doar cu 3.1.2. Abia acum am avut timp sa-i fac jailbreak cu blackra1n. N-a durat nici 5 minute.. merge beton. Asa ca pt cei care au iPhone de la Orange make it rain..

 6. Salut ! Am un iPhone 3G cu 3.0 pe el, si as vrea sa-i bag 3.1.2… intrebarea mea e : se va misca mai bine telefonul cu 3.1.2 decat cu 3.0 ? Mi se pare ca se misca destul de greu cu 3.0, cu 3.1.2 o sa se miste mai greu sau mai bine ? Multumesc anticipat !

 7. O intrebare… mai “comunica” iphone-ul cu routerul in timp ce se afla in recovery mode, mai primeste semnal wifi, wifi-ul mai este activ? eu am respectat pasii din tutorial…, dar fratele meu.. a reusit sa faca jailbreak la un touch a3-a gen. fara conexiune wifi, touch-ul nu a fost conectat la net prin wifi si la final a mers.. Deci?

 8. Tocmai ce a terminat de jailbreakuit si un iPhone 3G S 3.1.2, la fel.. fara conexiune wifi la net si merge perfect…

 9. multumesc pentru tutorial
  merge si fara WiFi, testat de mine

  iPhone 3G versiunea 3.1 (updatat de la 2.0), factory unlocked (din Emiratele Arabe Unite). A ramas deblocat si dupa jailbrake.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*