Tutorial: Cum sa folosesti iPhone 3.0 ca si modem (Internet Tethering) gratuit

… sau, ca sa-i zic pe romaneste “Cum sa faci Partajare Internet Gratuit”

Exista deja o gramada de tutoriale pentru diferite metode pe net, asa ca nu am sa fac altceva decit sa traduc si sa explic putin pasii, pentru cei care nu le inteleg. Nu va asteptati la Suport Tehnic pe partea asta. Cel putin nu pina in momentul in care voi avea si eu 3.0.

Metoda de mai jos se adreseaza celor care au firmware-ul 3.0 si care vor sa-si foloseasca internetul (3G) de pe telefon pe laptop. Asa cum stii, operatorii romani nu ofera pachete de internet mobil nelimitat, asa ca o astfel de joaca se poate dovedi costisitoare.

Pasul 1: Intra de pe Safari pe iPhone pe adresa help.BenM.at/help.php


Pasul 2: Apasa pe Mobileconfigs. Vei vedea o lista cu tari. Selecteaza Romania. In momentul de fata exista doar setarile pentru Vodafone, dar exista solutii si pentru Orange.

  

Pasul 3: Apasa pe Vodafone, apoi Install. Vei primi probabil un mesaj care iti spune ca “autenticitatea setarilor nu poate fi verificata”. Apasa “Install NOW”

Pasul 3 BIS: In cazul in care te grabesti sa folosesti internetul mobil de la Orange/Cosmote si nu vrei sa platesti cei 4 euro/luna in plus, Mergi la Config Generator si completeaza Informatiile: APN, Username si Password.

Pentru Orange Romania:

APN: Internet

Username si password: lasi spatiu gol. (Multumesc Aurel Marius pentru info)

Apoi apesi ON la Enable Tethering.

Pasul 4: Mergi la Settings – General – Network – Internet Tethering si pune-l pe ON.

Alternativ: daca site-ul de mai sus nu merge, poti sa intri de pe iPhone pe http://www.iphone-notes.de/mobileconfig/ Pasii sunt similari.

Merge? Lasa doua vorbe mai jos. Poti sa ajuti in felul asta si alti utilizatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Salut. Mai sunt de actualitate setarile enumerate mai sus ? Am nevoie sa stiu care procedura este cea mai indicata pentru 3GS de Orange. Am in meniu Internet tethering dar este OFF si nu-mi permite sa il activez. Multumesc.

  2. salut..o singura intrebare am… de ce latimea de banda este limitata la 500 kbps cand iphonul are 3,6mbps si ar putea merge mult mai bn…cum pot modifica latimea de banda??nu gasesc niciunde o setare pt asa cva???

  3. Fetita mea are un iphone 3GS de vreun an de zile si ar dori si un ipad2. N-as vrea sa-i iau Ipad-ul cu capabilitate 3G fiindac e si scump si n-are apoi ce sa faca cu iphone-ul, are deja si un ipod. A s dori ceva explicatii pe “intelesul meu” cum ar putea folosi ipad-ul conectat la iphone. Toata ziua texteaza si n-as vrea sa-si strice ochii pe ecranul mic al iphone-ului, am citit ca ipad2 are o rezolutie mult mai buna si bineinteles, ecran mai mare. Multumesc anticipat.

  4. Tot eu, desi nu mi-a raspuns nimeni inca. Am citit ca ipad2 are o rezolutie mai slaba decit Iphone 4 (retina). Dezamagitor e si storage-ul mic. Sa am eu la Iphone 4 32GB si cel mai ieftin ipad2 doar 16GB ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*