Tutorial: Cum faci Back-up pentru iPhone si te pregatesti pentru update-ul la 3.0

Acestea sunt informatii generale despre Back-up pe care trebuie sa le stii inainte de orice update/restore.

Daca nu ai facut deja pasul catre 3.0, am ales sa explic ce ai de facut in pregatirea update-ului. Pasii de mai jos sunt necesari celor care au un iPhone Clasic sau 3G si care vor sa-si pastreze in telefon/computer toate informatiile/aplicatiile actuale. Pasii nu sunt obligatorii, dar te vor scuti de batai de cap si de pierderea unor informatii importante.

Atentie: exista diferite aplicatii pentru Mac si PC care fac acelasi lucru. Foloseste exemplele date de mine mai jos sau cauta pe net echivalente. Unele aplicatii trebuie platite.

Pasul 1: Back-up obisnuit.

Ataseaza iPhone la Computer, deschide iTunes. Asigura-te ca in setarile iTunes ai bifat casuta aia cu Sincronizarea contactelor cu Outlook, Address Book sau alte aplicatii similare. La fel si Calendarul, Bookmarks si alte setari de care mai ai nevoie.

Click dreapta pe iPhone (coloana din dreapta) si apoi apasa Back-up. Va dura intre 1 si 30 minute. Nu-l intrerupe. Apoi fa acelasi lucru si apasa “Transfer Purchases”. La final apasa butonul “Sync”.

Pasul 2: Back-up de imagini

Dechide Image Capture (Mac) sau Explorer (Win) si copiaza manual toate pozele din iPhone. Atentie: capturile de ecran facute cu iPhone-ul e posibil sa nu fie transferate. Pe alea poti sa le trimiti pe Mail catre adresa ta sau sa le uploadezi pe net direct de pe iPhone.

Pasul 3: Back-up de contacte

Salvarea contactelor in Address Book sau Microsoft Outlook este de multe ori suficienta. Niciodata nu-ti strica sa dormi linistit stiind ca le ai salvate si in alta parte. Solutii sunt cu zecile: Funambol, sau exporti contactele din Address Book/Outlook intr-un fisier pe care il salvezi in alta parte etc.

Pasul 4: Back-up de SMS, Notes, Call Logs poti sa-l faci cu o aplicatie gen PhoneView. Costa dar merita.

Pasul 5: back-up de setari si alte maruntisuri

Teoretic nu poti sa faci decit prin iTunes. Practic, nu strica sa faci niste screen-shot-uri la setarile din Winterboard, la home screen (ca sa iti aduci aminte cum erau asezate icoanele)

Pasul 6: back-up prin SSH

Daca nu ai incredere in niciuna din metodele de mai sus, intra prin SSH in iPhone si copiaza tot ce e acolo.

Consideratii generale: Apt Back-up nu functioneaza pe 3.0, asa ca nu te baza pe ea. Mai bine tii minte ce aveai important in Cydia.

Din fericire Cydia merge bine pe 3.0. La fel si Cycorder, SB Settings, Bossprefs si probabil mai toate temele.

Idei, intrebari? Lasa-le mai jos, in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. @Alex BST: nu poti sa faci asta decit daca fostul proprietar se logheaza pe computerul tau cu contul lui de iTunes si daca iti da, eventual, iTunes Library-ul lui.

  2. Ok, dar daca vreau sa fac back-up si sa renunt la aplicatiile lui? Le sterg eu pe fiecare in parte si apoi o sa mearga?

  3. Salutare, am si eu o problema cu backup-ul contactelor. mi-am luat laptop nou si am instalat itunes, apoi am incercat sa fac un backup la tot ce aveam pe iphone. ma interesau mai mult contactele, ca-n rest cam pot recupera orice. am incercat varianta cu click dreapta si backup dar nu gasesc contactele in Outlook. cu siguranta gresesc ceva dar nu stiu ce. ma ajuta si pe mine cineva?

  4. salut, as dori si eu cum pot transfera contactele de pe iphone in microsoft outlok 2007…invers stiu dar habar nu am cum se sincronizeaza iphoneul la microsot outlok

  5. salut am si eu o intrebare…an resoftat din greseala iphon-ul de pe iTunes si acum imi zice :The sim card inserted in this iphone does not appear to be supported… habar n-am ce sa-i fac :(

  6. salut am si eu o intrebare…an resoftat din greseala iphon-ul de pe iTunes si acum imi zice :The sim card inserted in this iphone does not appear to be supported… habar n-am ce sa-i fac :(

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*