Trupa Kiss a anunțat când va avea loc primul spectacol cu avataruri digitale

Trupa Kiss a anunțat când va avea loc primul spectacol cu avataruri digitale

Trupa Kiss și-a anunțat retragerea din activitate la finalul lui 2023, însă surpriza pregătită fanilor a fost lansarea unor avataruri digitale care le vor lua locul membrilor trupei.

În ultimul concert organizat în Madison Square Garden din New York, membrii trupei au făcut un anunț interesant: vor fi înlocuiți de avataruri digitale. A fost un anunț surprinzător, lipsit de detalii importante.

Publicația Rolling Stone a dezvăluit însă că fanii trupei rock vor trebui să aibă răbdare pentru a vedea noua formulă, sub forma unor avataruri digitale. Asta deoarece abia în 2027 aceste avataruri digitale vor fi realizate și atunci ar putea fi organizat primul concert.

Din informațiile existente, trupa ar urma să organizeze concerte sub forma unor avataruri digitale, așa cum s-a întâmplat și cu show-urile ABBA Voyage. De fapt, Kiss a semnat un contract cu compania suedeză Pophouse Entertainment, care a produs și show-urile cu avataruri digitale ABBA.

Momentan nu se știe însă cu exactitate cum vor fi folosite avatarurile digitale ale trupei Kiss.

“Va fi un concert Kiss în viitor? O operă rock? Un musical? O poveste, o aventură? Acești patru indivizi au deja superputeri și vrem să fim cât mai deschiși posibil”, a afirmat CEO-ul Pophouse, Per Sundin.

În momentul în care s-a anunțat retragerea din activitate și trecerea la avataruri digitale, liderul trupei, Paul Stanley, a afirmat că acestea vor permite “Kiss să fie imortalizați”.

“Ceea ce am realizat este extraordinar, dar nu este suficient. Trupa merită să trăiască mai departe deoarece trupa este mai mare decât noi”, a declarat Paul Stanley.

Brandul Kiss s-a remarcat și în alte domenii

Trupa Kiss este cunoscută pentru succesul răsunător avut în muzică, iar cel mai bun exemplu sunt cele peste 100 de milioane de albume vândute la nivel mondial, cele 30 de discuri de aur și 13 de platină.

Trupa face parte din 2014 din Rock & Roll Hall of Fame, însă succesul a depășit barierele muzicii.

Cei de la Kiss au profitat din plin de succes și și-au licențiat brandul și în alte domenii, de la jocuri de societate până la unele electronice (Kiss Pinball), dar și în industria de modă, fiind lansate colecții inspirate din hainele purtate în concerte.

Muzica celor de la Kiss a fost licențiată pentru a fi folosită și într-un slot video. Acesta se numește Kiss Reels of Rock și duce mai departe moștenirea trupei. Sub semnătura companiei Play’n GO, acesta este unul dintre cele mai apreciate sloturi online de către fanii muzicii rock și nu numai, în ultimii ani. Membrii trupei sunt simboluri principale, alături de discul de platină, care este simbolul Wild.

Kiss s-a retras la 50 de ani de la apariție

Trupa Kiss a luat naștere în 1973, la New York, fiind înființată de starurile rock Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley și Peter Criss. Kiss s-a remarcat prin spectacolul scenic de mare nivel, în care nu s-a pus accent doar pe muzică, ci și pe conceptul vizual.

În cei 50 de ani de carieră, Kiss a lansat 20 de albume de studio. Primul s-a numit Kiss și a apărut în 1974, iar ultimul a fost lansat în 2012 cu numele Monster. Au fost lansate și 9 albume live: primul în 1975, cu numele Alive!, iar ultimul în 2016 cu numele Kiss Rocks Vegas.

Ultima componență a trupei Kiss este: Gene Simmons – bas (1973 – prezent), Paul Stanley – chitară, voce (1973 – prezent), Eric Singer – baterie (1991 – 1996, 2001, 2004 – prezent), Tommy Thayer – chitară (2002 – prezent).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*