Totul despre iPhone OS 4.0

Asa cum te-am obisnuit, astazi voi incerca sa fac o noua sesiune de Live Blogging asistat de la Conferinta de presa Apple.

20.00 – muzica in sala, lumea se aseaza..

20:04 – Steve Jobs e pe scena. trece peste numere: 450 mii iPad vandute pina acum si 600 mii iBooks. Avem 185 mii apps in AppStore. Apple a vandut 5o milioane iPhone.

20:13 – iPhone OS 4.0 aduce: calendar access, in app SMS, quick look, , full access la video camera, spell check, Digital Zoom 5x, rotate photos, Imap Notes, Places in Photos, , Bluetooth Keyboard, wallpapere pt ecranele cu aplicatii pe iPhone si MULTITASKING.

20:17 – double click pe Home Button, ecranul se ridica si vezi aplicatiile care ruleaza in background in locul dockului.

20:21 – Scott e pe scena. Vorbeste despre partea tehnica de la Multitasking. Apple ne aduce “7”: Background audio, Voice over IP, Background location, push notification, local notifications, task completion si schimbare rapida de aplicatii

20:22 – Ce ruleaza in Background: Audio Streaming, SKYPE (WOW) – poti sa primesti telefoane pe VoIP cind te joci pe alte chestii pe iPhone.

20:29 – Background Location – asta inseamna ca poti avea GPS care ruleaza tot timpul in background. Nu trebuie sa mai opresti iGo sau alte aplicatii cind iti suna telefonul. Un indicator din Status Bar iti arata daca o aplicatie iti face location tracking in background.

20:33 – Push Notifications. nu mai ruleaza de pe server ci direct de pe telefon.

20:36 – Steve Jobs s-a intors pe scena.

20:36 – iPhone OS 4.0 aduce FOLDERS (vezi aici ) ! Super tare. OS 4.0 e un fel de Cydia :)

Poti sa organizezi aplicatiile pe foldere, in fct de gen sau de ce vrei tu. Poti sa pui foldere si in Dock.

20:39 – imagini pe home screen.

20:41 – Mail vine cu Unified Inbox – poti sa vezi mailurile din conturi diferite in acelasi inbox, ca pe computer. In plus ai organize by thread (vezi emailurile ca o conversatie pe gmail). Poti sa deschizi atasamentele cu diferite aplicatii.

20:45 – iBooks vine pe iPhone: cartile cumparate pe iPad pot fi citite pe orice device mobil Apple.

20:47 – citeva noutati pentru mediul de afaceri: SSL VPN, wireless app distribution, exchange server 2010

20:48 – trecem la jocuri. Serverul apple iti va gasi parteneri pe masura in diferite jocuri.

20:49 – iAd – mobile advertising. Apple vrea sa ajute developerii sa isi gaseasca reclama ca sa tina aplicatiile gratuite. frumos din partea lor. apple pastreaza 40% din venituri.

reclamele intra odata la 3 minute. Reclame facute in HTML 5 :) Reclamele sunt interatcive – poti, de ex sa incerci o aplicatie sau un site direct din aplicatie. poti chiar sa vezi video direct din Aplicatie, in acel banner sau sa cumperi un produs.

21:03 – Developer Preview vine azi.

21:04 – iPhone OS 4.0 merge si pe iPhone 3G sau iPod Touch 2G, dar nu cu toate capabilitatile. 3GS stie sa faca tot. Noul sistem de operare mobil va fi lansat in vara 2010.

iPhone 2G nu primeste mai nimic din noutati. Dar iPhone OS 4.0 e mai facut sa mearga foarte bine pe nul iPhone 4 – va fi lansat prin vara.

21:06 – urmeaza o sesiune de intrebari si raspunsuri.

21:11 – iPad vine pe International la sfarsitul lunii Aprilie. Si nu aduce Flash sau Java.

Asta e totul. Cum ti se pare noul iPhone OS?


19 Comments

  1. Buna Adi, asta inseama ca de maine putem astepta un jailbreak la 3.1.3?daca deja e 4 beta?…

  2. Salut Adi! S-a vorbit de viitoarele securitati asupra jailbreakurilor? sau evita sa raspunda?

  3. deci asteptam sa vedem pe iPadul tau toate aplicatiile astea noi ale iPhone4.0…banuiesc ca ne faci placerea nu?:)

  4. pacat ca nu baga multi si pe 3G. anyway, vara asta imi iau modelul nou, ca 3g'ul numai duce ce ii dau. sper sa gaseasca un exploit repede pt iphone'ul nou.

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention Totul despre iPhone OS 4.0 | boio.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*