Totul despre iPhone OS 4.0

Asa cum te-am obisnuit, astazi voi incerca sa fac o noua sesiune de Live Blogging asistat de la Conferinta de presa Apple.

20.00 – muzica in sala, lumea se aseaza..

20:04 – Steve Jobs e pe scena. trece peste numere: 450 mii iPad vandute pina acum si 600 mii iBooks. Avem 185 mii apps in AppStore. Apple a vandut 5o milioane iPhone.

20:13 – iPhone OS 4.0 aduce: calendar access, in app SMS, quick look, , full access la video camera, spell check, Digital Zoom 5x, rotate photos, Imap Notes, Places in Photos, , Bluetooth Keyboard, wallpapere pt ecranele cu aplicatii pe iPhone si MULTITASKING.

20:17 – double click pe Home Button, ecranul se ridica si vezi aplicatiile care ruleaza in background in locul dockului.

20:21 – Scott e pe scena. Vorbeste despre partea tehnica de la Multitasking. Apple ne aduce “7”: Background audio, Voice over IP, Background location, push notification, local notifications, task completion si schimbare rapida de aplicatii

20:22 – Ce ruleaza in Background: Audio Streaming, SKYPE (WOW) – poti sa primesti telefoane pe VoIP cind te joci pe alte chestii pe iPhone.

20:29 – Background Location – asta inseamna ca poti avea GPS care ruleaza tot timpul in background. Nu trebuie sa mai opresti iGo sau alte aplicatii cind iti suna telefonul. Un indicator din Status Bar iti arata daca o aplicatie iti face location tracking in background.

20:33 – Push Notifications. nu mai ruleaza de pe server ci direct de pe telefon.

20:36 – Steve Jobs s-a intors pe scena.

20:36 – iPhone OS 4.0 aduce FOLDERS (vezi aici ) ! Super tare. OS 4.0 e un fel de Cydia :)

Poti sa organizezi aplicatiile pe foldere, in fct de gen sau de ce vrei tu. Poti sa pui foldere si in Dock.

20:39 – imagini pe home screen.

20:41 – Mail vine cu Unified Inbox – poti sa vezi mailurile din conturi diferite in acelasi inbox, ca pe computer. In plus ai organize by thread (vezi emailurile ca o conversatie pe gmail). Poti sa deschizi atasamentele cu diferite aplicatii.

20:45 – iBooks vine pe iPhone: cartile cumparate pe iPad pot fi citite pe orice device mobil Apple.

20:47 – citeva noutati pentru mediul de afaceri: SSL VPN, wireless app distribution, exchange server 2010

20:48 – trecem la jocuri. Serverul apple iti va gasi parteneri pe masura in diferite jocuri.

20:49 – iAd – mobile advertising. Apple vrea sa ajute developerii sa isi gaseasca reclama ca sa tina aplicatiile gratuite. frumos din partea lor. apple pastreaza 40% din venituri.

reclamele intra odata la 3 minute. Reclame facute in HTML 5 :) Reclamele sunt interatcive – poti, de ex sa incerci o aplicatie sau un site direct din aplicatie. poti chiar sa vezi video direct din Aplicatie, in acel banner sau sa cumperi un produs.

21:03 – Developer Preview vine azi.

21:04 – iPhone OS 4.0 merge si pe iPhone 3G sau iPod Touch 2G, dar nu cu toate capabilitatile. 3GS stie sa faca tot. Noul sistem de operare mobil va fi lansat in vara 2010.

iPhone 2G nu primeste mai nimic din noutati. Dar iPhone OS 4.0 e mai facut sa mearga foarte bine pe nul iPhone 4 – va fi lansat prin vara.

21:06 – urmeaza o sesiune de intrebari si raspunsuri.

21:11 – iPad vine pe International la sfarsitul lunii Aprilie. Si nu aduce Flash sau Java.

Asta e totul. Cum ti se pare noul iPhone OS?


20 Comments

 1. Am o intrebare:Tocmai mi-am deblocat iPhone-ul din Orange si il folosesc acum pe Vodafone.Crezi ca se poate loga in iTunes de pe iPhone sau voi fi nevoit de fiecare data cand il conectez in iTunes sa ii schimb cartela de Orange(telefonul e in service inca si de aia intreb)…

 2. m-asteptam la mai mult :( mai ales un redesign… upgradam la modelul urmator daca aveau flash, dpdv software nu ma atrage mai nimic, poate sms notifications dar in rest sunt cam dezamagit, poate se salveaza cu hardwareul :D daca nu, i'll stick with 3gs+9700 care e un duo perfect pt mine

 3. Super tare de abia astept.Pai ma gandesc ca pe 3G nu o sa mearga full access la video camera si alte chestii specifice pentru 3GS.

 4. @andreybej: apple zice ca da. in plus, tot ei spun ca nu trebuie sa iti mai pese daca o aplicatie e inchisa sau nu. asta inseamna ca memoria si bateria vor merge mult mai bine.

 5. Salut Adrian
  Pe unul dintre torente exista deja la download 4.0 varianta beta
  Foloseste la ceva
  Eu am un iPhone 3GS blocat cu baseband nou
  Daca Ii fac update la acest firmare se deblocheaza
  Sau trebuie sa iasa un unlock ptr versiune 3.1.3

 6. @Alin: daca pui acum 4.0 beta te vei alege cu un telefon blocat si atit. poate pe viata. in primul rind 4.0 beta iti cere developer account ca sa-l pui pe telefon si apoi nu exista si nici nu va exista prea curind metoda de jailbreak sau unlock pentru 4.0 sau 3.1.3.

 7. daca nu aduce java ,flash tot degeaba,ipad o chestie interesanta,daca avea 2-300 gb memorie era chiar ok

 8. Salut Adi , scuze k te mai intreb ink odata , dar aqm mai esti asa de sigur k undeva in august sau cel putin anul asta se va lansa un nou iphone ??? Te intreb asa de insistent deoarece sunt din ce in ce mai tentat sa trec de la un iphone 3gs soft unlocked la unul neverlocked …

 9. Iad mi se pare o idee destul de proasta sa-ti fie bagata pe gat. Poate nu doresc sa vad reclame in Contacts sau Messages… Normal era sa existe si varianta ca pentru o anumita suma de bani sa poti descarca firmwareul fara IAD.

 10. dupa parerea mea iphone si ipad nu o sa beneficieze niciodata de flash, incet incet htlm5 o s castige terens i flash-ul o sa dispara oricum este o tehnologie depasita.

 11. eu cred ca os 4.0 pt developeri este unlock ca doar nu o fi blocat pe nush ce retea a lor. Asa ar fi logic sa fie deblocat. Deci parerea mea este ca cei cu 3.1.3 ar putea face update la 4.0 beta doar ca nu o sa aiba jailbreak prea curand si cred ca versiunea finala de os 4.0 va fi codata totusi ca doar e apple……si au nevoie de $$$$$$$$$

 12. @Bogdan Daca device-ul este blocat intr-o anumita retea asa va ramane indiferent de firmware-ul pe care il vei instala. Os 4 beta se poate folosi doar daca ai udid-ul telefonului asociat cu un cont de developer, plus ca daca face si upgrade de baseband nu se va sti in cat timp se poate gasi un nou exploit pt unlock.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*