Telefonul mobil implineste 40 ani

Pe 3 Aprilie 1973 Martin Cooper a dat primul telefon de pe un celular. Partea mai funny este ca primul apel a fost catre un rival al lui Cooper. El a vrut sa-i spune lui Joel Engel ca i-a luat-o inainte.

firstcellp.jpg

Primul telefon mobil a aparut pe piata zece ani mai tarziu, iar in Romania undeva prin anii ’90.

Eu am avut un Ericsson 318 in buzunar si eram tare mandru. Asta se intimpla prin 1998, daca imi aduc bine aminte. Stiu sigur ca nu-mi placeau jucariile Nokia si nici cele de la Motorola si nu acceptam sub nicio forma un telefon cu clapeta. Dupa aceea am trecut la Ericsson A1018 si, mai tarziu, la Nokia 6310i – telefon pe care il mai am inca in casa si este total functional.

Tu ce telefon mobil ai folosit prima data?

3 Comments

  1. Primul meu telefon mobil a fost un Panasonic, avea 3 ringtone-uri, nu avea ceas, si arata ca o statie de emisie receptie, ceva mai modern decat cel din poza de mai sus. Partea proasta e ca nici pe gsmarena nu-l are listat.

    La cativa ani dupa, cand toata lumea se batea pe Nokia 3310, un coleg de liceu a “primit” din Japonia un DoCoMo polifonic si cu display color. Sigur, nu putea sa-l foloseasca la noi, dar oricum era rege.

  2. Primul a fost un Motorola *tip caramida), iar dintre celelalte este de retinut acel faimos Nokia 6310i, pe care si acum il am perfect functional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*