Telefonul mobil implineste 40 ani

Pe 3 Aprilie 1973 Martin Cooper a dat primul telefon de pe un celular. Partea mai funny este ca primul apel a fost catre un rival al lui Cooper. El a vrut sa-i spune lui Joel Engel ca i-a luat-o inainte.

firstcellp.jpg

Primul telefon mobil a aparut pe piata zece ani mai tarziu, iar in Romania undeva prin anii ’90.

Eu am avut un Ericsson 318 in buzunar si eram tare mandru. Asta se intimpla prin 1998, daca imi aduc bine aminte. Stiu sigur ca nu-mi placeau jucariile Nokia si nici cele de la Motorola si nu acceptam sub nicio forma un telefon cu clapeta. Dupa aceea am trecut la Ericsson A1018 si, mai tarziu, la Nokia 6310i – telefon pe care il mai am inca in casa si este total functional.

Tu ce telefon mobil ai folosit prima data?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Primul meu telefon mobil a fost un Panasonic, avea 3 ringtone-uri, nu avea ceas, si arata ca o statie de emisie receptie, ceva mai modern decat cel din poza de mai sus. Partea proasta e ca nici pe gsmarena nu-l are listat.

    La cativa ani dupa, cand toata lumea se batea pe Nokia 3310, un coleg de liceu a “primit” din Japonia un DoCoMo polifonic si cu display color. Sigur, nu putea sa-l foloseasca la noi, dar oricum era rege.

  2. Bosch 607 . 6310i intradevar mi-a ramas in amintire ca unul dintre cele mai satisfacatoare telefoane detinute.

  3. Primul a fost un Motorola *tip caramida), iar dintre celelalte este de retinut acel faimos Nokia 6310i, pe care si acum il am perfect functional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*