Surpriza: Mac Mini are loc pentru un HDD secundar in carcasa

iFixit au desfacut deja noul Mac Mini. Modelul fara Unitate Optica ofera userilor o surpriza: piesele sunt asezate in asa fel incit poti sa adaugi un HDD de laptop inauntru. Sau, si mai bine, poti sa pui un SSD de 40-80 GB pe care sa tii sistemul de operare si aplicatiile.

Singura problema este ca pe placa de baza nu exista un port SATA in plus. Dar cu siguranta vor aparea solutii artizanale. (update: ba are si un port SATA secundar). Ai peste 1,5 cm de spatiu in care sa indesi ce vrei.

Mac Mini de baza vine cu 2GB de RAM, dar in momentul de fata poti sa cumperi 8GB RAM cu numai 49 dolari pe amazon.com. Asa ca micul computer se transforma in avion cu o investitie minima. Nu mai e nevoie sa zic ca partea de jos a carcasei de Mac Mini nu are niciun surub. Ca sa o desfaci nu ai nevoie decit de 2 degete. E ca si cum Apple te invita sa ii adaugi un SSD si 8 GB RAM.

Daca nu esti priceput intr-ale instalarii de hardware suplimentar, poti sa cumperi Mac Mini cu al doilea HDD deja instalat, direct de la Apple.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. wow.Asta ma face si mai mult sa iau un mac mini.Chiar daca inainte voiam imac, daca am posibilitate de a adauga un ssd, e suuper.Vreau unul mic, iar apple vinde numai mari, la preturi uriase.

  2. dar procesoru? cum ai schjimba? :D macar sa fie un i7 si gata si behaie asta de rupe

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*