strategie pentru iPhone 3G: schimba-ti telefonul cu unul nou

informatiile sunt inca la nivel de zvonuri, dar daca vom avea parte de asa-ceva in romania (si la nivel mondial, de fapt), apple demonstreaza ca stie sa fie mai inteligent decit oricine.

stim cu totii ca prima generatie de iPhone s-a raspindit in toata lumea. jumatate din terminale sunt decodate ilegal si folosite in retelele gsm. apple nu mai poate sa schimbe asta. dar poate sa profite. asa ca face contracte cu operatori din peste 50 de tari ale lumii si ofera iPhone 3G la abonament. dar cum garantezi ca omul care si-a luat deja un iPhone in ultimul an o sa renunte la el si o sa cumpere un telefon nou? cum ii aduci pe toti pe calea cea… legala?

aflam ca orange face clientilor sai din franta propuneri greu de refuzat:

 • iti dai iPhone-ul vechi, prelungesti contractul si iei unul nou, un iPhone 3G cu doar 50 euro! sau…
 • iti pastrezi telefonul vechi si prelungesti contractul si il poti cumpara pe cel nou cu  reducere substantiala.

sa ducem povestea asta in Romania. Cit ar castiga apple daca ar da telefoanele la 450 euro prin Orange Romania? poate 50 euro pe jucarie. o parte se duce la Orange. una mica insa pt ca operatorul castiga si din abonamentul pe … doi ani, sa zicem.

asa ca daca apple ar zice, Orange, ia tu banii toti din abonament, ofera tu Iphone la 50-100 euro celor care iti folosesc reteaua si aduna pentru noi telefoanele vechi, care sunt deblocate ilegal… va zice Orange NU? nu cred. va zice utilizatorul NU unei super – oferte? in nici un caz.

avantajul apple este ca recastiga controlul asupra terminalelor de pe piata si mai ales vinde iar iPhone in cifre uriase, in timp record.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. Io nu crez ce spui tu.

  Dacă Apple vinde acum telefoanele cu 450 de euro, n-are cum să câştige doar 50 de euro pe unitate (dintre care să ia Orange ceva, sunt convins că Orange A DAT ceva deja, eventual). Orange se scoate câştigând abonamentele, punct, într-un fel ei au fost scoÅŸi din buclă de la început, când au fost aleÅŸi ca distribuitori, setându-ÅŸi potenÅ£ialul câştig când le-a fost asigurată – deocamdată în teorie, strategic – vânzarea abonamentelor cu ajutorul vehicului comercial iPhone.

  Logic, dacă Apple ar câştiga 50 de euro din cei 450 cu care vinde telefoanele, cu siguranţă că vânzându-le cu 50-100 la oferta menÅ£ionată, ar pierde f’o 300.

  ÃŽn această perspectivă, un lucru nu înÅ£eleg eu, iar la ăsta nu mă bag în teorii, poate-l clarifici, că numa’ l-ai zis, nu l-ai ÅŸi explicat:

  De ce ar vrea Apple să înlocuiască iPhone-urile de pe piaţă cu alea noi? Exceptând că s-ar vinde alea noi, da’ în condiÅ£iile exprimate de tine s-ar vinde pe “pierdere”, nu că nu ÅŸi-ar acoperi costurile de producÅ£ie, da’ 300 de euro perduÅ£i pe unitate îi pune la limita profitului.

 2. Salut! voiam sa te intreb daca stii cumva cum sa ne instalam aplicatii direct cu iphone browser? pt cei ce nu au farafirless.

 3. @darius: cifrele de mai sus nu sunt decit teoretice. gindeste-te ca orange poate sa dea telefonul si gratuit dar numai cu obligatia incheierii de catre client a unui abonament bussiness de 300 euro pe luna. sau ceva de genu… asa ca ei isi pot lua banii si pot sa-i dea si lu apple partea lui.

  apple are interes sa isi vada toate iPhone-urile in retele legale si nu deblocate ilegal. in felul asta poate sa controleze telefoanele mai usor oferind upgrade-uri de firmware si poate sa vinda aplicatii prin viitorul AppStore.

  costul de productie al unui iPhone este mai mic decit jumatate din pretul lui de pe piata. oferta despre care am scris mai sus (chiar daca e bazata doar pe informatii contradictorii care pot fi sau nu adevarate) este una care ar putea sa apara la inceput, cind apple e interesat sa-si atraga clienti noi din rindul celor care au cumparat iPhone din prima generatie. toti ceilalti (care nu au acum iphone), vor cumpara jucaria la pretul normal.

 4. Oferta asta de schimb va fi valabila doar pentru terminalele Iphone sau se va face schimb cu orice fel de telefon?

 5. Salutare. Spune-mi te rog dacă există vreun un program, deja, pentru deblocarea noului model Iphone 3G? Ma interesează. Multumesc anticipat. Toate cele bune!

 6. @alex: nu exista inca. asta pt ca el nici nu a aparut (ma refer la telefon sau la firmware-ul 2.0). speram sa apara cit mai repede dupa 11 iulie.

 7. Merci. Ai dreptate, dar pentru cazul Romaniei (11 iulie), sau a Europei. Eu mă refeream in cayul achizionarii din usa, deoarece apare dupa 15 iunie :D.

1 Trackback / Pingback

 1. iPhone-ul de 50 euro | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*