celule solare pe jucariile noastre

asta e una dintre ideile despre care poti spune “cum de nu s-au gandit pina acum”: apple a venit cu un patent de inventie prin care isi propune sa creeze un ivelis de celule fotovoltaice pt aparatura pe care o produce.

mai pe intelesul tuturor asta inseamna ca iPod-ul tau, iPhone-ul si poate chiar laptopul poate fi lasat o vreme la soare (sau sub un bec) si celulele solare iti vor da baterie pentru inca o ora sau mai mult.

stiam de motorola ca a venit cu o propunere asemanatoare in urma cu ceva vreme. ei se gindeau sa puna acele celule solare pe ecranul lcd al jucariilor pe care le produc.

diferenta intre ideea actuala si celulele fotovoltaice pe care le stim noi de la calculatoarele/ceasurile solare pe care le foloseam cind eram mici este ca aceste celule sunt transparente. suficient cit sa-si faca treaba si sa nu ne transforme mp3 playerul intr-o jucarie maronie cu o carapace ciudata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*