Startup-ul bonapp.eco și Yves Rocher România își unesc forțele pentru a combate risipa produselor cosmetice

FOTO Difine PR

Două companii își unesc forțele pentru a combate risipa în industria frumuseții: startup-ul românesc de impact bonapp.eco, lansat numai cu patru luni în urmă, și Yves Rocher, un lider în industria beauty, cu o prezență de peste 20 de ani în România. Până acum, șase magazine Yves Rocher s-au alăturat rețelei bonapp.eco în București. Parteneriatul urmează să se extindă și în alte magazine Yves Rocher din România. Produsele Yves Rocher care mai au câteva luni până la data expirării pot fi achiziționate acum din unele dintre magazinele companiei din București. Prin aplicația mobilă bonapp.eco, prețurile sunt cu cel puțin 60% mai mici.

„Prin parteneriatul nostru cu Yves Rocher România, o companie care are 44 de magazine în țară, ne extindem lupta împotriva risipei asupra unei noi categorii de produse – frumusețe și cosmetice. Suntem entuziasmați să susținem Yves Rocher în reducerea surplusului de produse. Cu acest parteneriat nou și captivant, baza noastră de utilizatori aflată în creștere poate achiziționa acum produse de frumusețe care se aproprie de data expirării, la un preț redus. Indiferent dacă ne luptăm cu risipa alimentară sau cosmetică, valorile noastre rămân aceleași: suntem hotărâți să transformăm provocările de mediu și economice cauzate de surplusul de produse într-o oportunitate sustenabilă de afaceri în folosul tuturor. Mai mult ca niciodată, soluția noastră apare ca o victorie pentru consumatori, o victorie pentru comercianți și o soluție pentru planetă”, declară Grégoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco.

Andreea Ivan, Manager General al Yves Rocher România a declarat: „La Yves Rocher, credem în impactul pozitiv al naturii asupra stării noastre de bine. Când suntem conectați cu natura, contribuim la construirea unei lumi mai dedicate celor din jur și mediului. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie ca fiecare dintre noi să treacă la acțiune. 100% din produsele noastre sunt concepute pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, reducem din ce în ce mai mult greutatea ambalajelor produselor (mai puțin plastic, mai puțină hârtie). Din octombrie 2020, toate sticlele noastre sunt realizate din 100% plastic reciclat. Ambiția brandului este să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate activitățile sale din locul său de origine, La Gacilly, Franța, până în 2025. Suntem prima companie internațională de cosmetice care face o astfel de mișcare. Parteneriatul cu bonapp.eco înseamnă pentru noi un alt angajament important ce țintește spre a reduce orice risipa posibilă a cosmeticelor în surplus.”

La doar patru luni de la lansare, aplicația bonapp.eco a fost descărcată de peste 30.000 de utilizatori. Până acum, startup-ul a salvat de la risipă peste 3.000 de pachete cu mâncare în București.

Disponibilă pe iOS și Android, bonapp.eco este o aplicație mobilă care combate risipa. Prin aceasta, consumatorii economisesc între 40% și 80% când achiziționează alimente și, de acum încolo, și produse de frumusețe. Peste 150 de parteneri sunt afiliați bonapp.eco, majoritatea magazine alimentare, restaurante, benzinării, patiserii, cafenele, hoteluri și magazine de frumusețe.

Startup-ul românesc bonapp.eco a fost lansat în noiembrie 2021, iar la două luni de la lansare a strâns o investiție de început în valoare de 800.000 EUR pentru a se extinde în afara Bucureștiului. În prezent, compania angajează echipe de vânzări, precum și City Managers, în Cluj, Timișoara și Iași, în timp ce angajările în Europa de Est vor începe mai târziu în acest an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*