Snow Leopard – primele pareri

Uite ca am facut si pasul asta. Am stat cu inima strinsa pina am vazut ca a repornit computerul: auzisem prea multe povesti despre cum nu merge, ce de erori da la instalare si alte minuni.

Experienta mea: Instalarea a decurs PERFECT! In 45 minute am trecut de la Leopard la Snow Leopard fara sa-mi dau seama ca instalez un sistem de operare.

Am instalat Windows de zeci sau sute de ori pe atitea computere. Nimic nu se compara cu upgrade-ul de azi. Asta si pentru ca la Mac totul e facut la vedere si nu ai nevoie de nici un fel de cunostinte de specialitate.

Ambalaj si alte exterioare

Apple a facut o greseala mare cu Snow Leopard – au abandonat stilul lor simplu si elegant pentru o cutie la fel de mica, dar incarcata cu imagini fara rost. Nu zic ca imaginea cu Leopardul polar (daca exista asa ceva) nu e frumoasa, dar parca tot X-ul anterior era mai bine facut. Ca sa nu mai zic ca pe spate au dat-o in bara rau de tot. Cutia are desenate 9 icoane mari cu text sub ele si un MacBook Pro incadrat de sute de iconite ale aplicatiilor care vin cu Snow Leopard. Mi se pare chiar de prost gust ideea si modul de prezentare.

Apoi folosirea unui nume asemanator cu cel de Leopard nu pare decit sa reflecte faptul ca noul OS nu vine cu prea multe chestii in plus, sau ca baietii din Cupertino duc lipsa de imaginatie?

Pretul de 29 dolari arunca ideile de mai sus in aer. La banii astia Apple si-a asigurat milioane de utilizatori. Nu am regretat nici o secunda ca am platit suma asta pe un sistem de operare pe care il puteam downloada de pe net.

Instalare

Trecerea de la Leopard la Snow Leopard este cit se poate de simpla:

1. Introduci discul in unitatea optica. Si asta cu calculatorul pornit.

2. Urmezi instructiunile de pe ecran (adica apesi cele 3-4 butoane care apar).

3. Astepti sa se restarteze odata computerul si gata.

Toate setarile, folderele, icoanele, aplicatiile din Leopard au ramas la locul lor. E ca si cum Sistemul de operare a devenit mai bun si mai rapid peste noapte. Imi place sa customizez un computer nou instalat si imi aduc aminte cu placere de momentele in care faceam asta cu Windows XP, dar mi s-a parut asa de comod sa am totul gata facut dupa Instalarea Sistemului de operare…

Ca sa nu mai zic ca aplicatii gen Mail isi pastreaza setarile si toate cele 13,5 mii de mailuri pe care le am impartite pe foldere sunt la locurile lor. Si inca nu am apucat sa descopar toate bunatatile…

Exista aplicatii care nu sunt compatibile cu Snow Leopard, asa ca nu totul merge 100%. Pina acum nu m-am lovit decit de iStat caruia nu ii place sa stea in MenuBar.

Ce face Snow Leopard mai bun

Incep usor-usor sa descopar jucariile noi si asta cred ca o sa dureze ceva. Le voi descrie pe rind, daca merita, cit de curind.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

  1. mi se pare ca e mai mult un ServicePack decat un sistem de operare propriu zis.parerea mea pt ca e cam aceeasi chestie doar ca mai rafinat

  2. Snow Leopard este un upgrade nu un sistem de operare cu totul refacut , asa cum e windows 7 ptr vista. Cum reiese si dp apple.com definitia Snow leopard poate sa fie asta “Refined, not reinvented” “Mac OS X is renowned for its simplicity, its reliability, and its ease of use. So when it came to designing Snow Leopard, Apple engineers had a single goal: to make a great thing even better. They searched for areas to refine, further simplify, and speed up — from little things like ejecting external drives to big things like installing the OS. In many cases, they elevated great to amazing. Here are just a few examples of how your Mac experience was fine-tuned.”

  3. Un mic detaliu…ce dată au fisierle de pe DVD de instalare?
    Eu am găsit unul pe Demonoid si e datat 1 si 3 August,sa fie finalizat inainte de lansare?

    Vroiam să cumpăr si eu dar la magazinele noastre este Out of Stock.Asa că in trei zile am dat jos această versiune

  4. Buna-ziua! Am si eu o intrebare, de cand a aparut Snow Leopard o sa fie pus standard in pachetele cu Mac? Ma refer ca inlocuieste.

1 Trackback / Pingback

  1. Ce este interesant in OS X Lion | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*