SMS pe numarate

in urma cu putin timp ma intreba cineva cum poti sa afli cite caractere are sms-ul pe care il scrii pe iPhone. well, oficial… nu poti.

doar ca developerii au reusit sa aduca o solutie eleganta. Aplicatia se numeste SMS Helper si poate fi gasita de azi in Cydia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. e foarte faina aplicatia, doar ca daca folosesc diacritice, un mesaj o sa aiba 70 e caractere, in loc de 160 cat e normal. de ce oare?

 2. Eu am folosit biteSMS 4.3 trial, o aplicatie buna dupa parerea mea care are printre alte functii si numararea caracterelor dintr-un sms dar am avut o problema cu ea si am dezinstalat-o. Imi anula functia de “Repeat Alert” din setari mesaje. Daca nu imi facea figura asta eram dispus sa cumpar licenta. Am mai apelat la MySMS tot din Cydia dar nu prea mi-a placut si pana la urma am cumparat din AppStore cu doar 0.79 euro SMSCounter. E putin peste mana sa-l folosesti daca trimiti multe sms-uri pentru ca mai intai trebuie sa folosesti aplicatia ca sa-ti numere caracterele dupa care apesi “Send”, textul este copiat in memorie, aplicatia se inchide singura, se deschide automat meniul “Messages”, dupa care dai “Paste” si trimiti mesajul. Dar cum eu trimit 1-2 sms-uri zilnic nu ma deranjeaza, e exact ce aveam nevoie.

 3. @mrares. cea mai mare parte a posesorilor de iphone il folosesc cu abonamente speciale, ce includ tot ce ai nevoie pentru a avea parte de o experienta nestirbita: date, minute incluse, SMS-uri. in vest, majoritatea abonamentelor pt iphone au sms-uri nelimitate. ar mai avea sens sa-ti numere caracterele?

  Dupa asta judeci tu un telefon bun? probabil esti un fan infocat N95, care daca ar folosi iphone, l-ar tine ca sa sune pe cosmote.

 4. Sunt de acord cu ce a zis “com”. Eu am nevoie de o aplicatie care sa-mi numere caracterele pentru ca momentan am incluse in abonament doar 30 sms-uri si mai am cateva luni pana imi expira contractul cu furnizorul de servicii de telefonie. Dar la urmatorul contract o sa am grija sa am inlcuse in abonament cateva sute de sms-uri ca sa nu ma mai intereseze cate caractere am tastat. Incet, incet si operatorii nostrii de telefonie mobila iau ca exemplu ofertele celor din vest si includ in abonamente din ce in ce mai multe facilitati.

 5. Eu am crezut ca s-a trecut demult de faza cu “cate caractere” scrii intr-un mesaj. Eu nici nu cred ca mesaje incluse in abonament, defapt sigur nu am….dar niciodata nu am fost curios cate cifre scriu :). Asa ca aplicatia asta chiar mi se pare nefolositoare, cel putin pt mine

 6. Mai exista si iRealSMS care este un program ce merita cumparat fara discutie. Are si quicksms (apesi pe volume up de ex si pui degetul unde zice el si se deschide o mica fereastra si poti sa scrii un sms din absolut orice aplicatie ai fi) care functioneaza ireprosabil, are si numarator de caractere si cate si mai cate.

  Bineinteles, pentru cine nu vrea sa plateasca si solutia aceasta din cydia este destul de buna si, asa cum s-a mai spus, eleganta.

 7. si eu folosesc tot iRealSMS, care merge foarte bine, nu mananca mult ram si nu este incompatibil cu iGoMyWay, cum era bitesms. nici macar nu trebuie sa setezi iRealSMS ca aplicatie default pt sms pentru a folosi quicksend/quickreply-ul inclus.

  exista metode de a-l folosi fara sa-l platesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*