Smart Fintech anunță integrarea cu Goldring, brokerul de investiții premiat pe piața de capital din România

Virgil Zahan - CEO Goldring. FOTO June Com

Goldring S.A., broker de investiții la Bursa de Valori București și pe marile piețe internaționale, care oferă servicii de tranzacționare investitorilor persoane fizice și companii, anunță integrarea SmartPay în platforma sa. Prin soluția de inițiere a plăților prin Open Banking dezvoltată de Smart Fintech, brokerul oferă o modalitate nouă și eficientă de alimentare a conturilor de tranzacționare celor aproximativ 1000 de clienți din portofoliu. Parteneriatul aduce beneficii semnificative atât pentru broker, cât și pentru investitorii săi, datorită eficientizării procesului de tranzacționare și optimizarea costurilor.

SmartPay simplifică și digitalizează procesul de alimentare a conturilor de tranzacționare pentru investitorii prezenți în platforma Goldring, reducând timpul și eliminând erorile umane inerente, prin digitalizare. Astfel, investitorii pot alimenta conturile direct din platformă, fără a fi nevoie să treacă prin intermediari terți financiari.

„SmartPay aduce inovație în gestionarea transferurilor bancare, eliminând procesul manual și automatizând completarea detaliilor de plată, reducând astfel semnificativ costurile asociate. În funcție de volum, acestea ajung la 10 eurocenți per tranzacție sau chiar sub acest prag. Astfel, sunt aduse beneficii nu doar pentru investitori, ci și pentru companii precum Goldring, care economisesc prin eliminarea comisioanelor mari aplicate sumelor tranzacționate”, a declarat Alice Anghelea, Revenue Growth, Smart Fintech.

Odată cu integrarea SmartPay, Goldring obține economii semnificative la comisioanele plătite pentru alimentarea conturilor de investiții cu cardul bancar, oferind în același timp o experiență de plată digitalizată și rapidă. Această soluție aduce și un plus de securitate și eficiență, având în vedere faptul că transferurile se desfășoară cont la cont, din contul investitorului în contul colector al brokerului care alimentează direct contul de tranzacționare, reducând riscul de fraudă. Astfel, investitorii inițiază alimentarea din platforma Goldring, unde introduc suma pe care doresc să o transfere în contul de tranzacționare, selectează banca din care doresc să alimenteze și către care sunt redirecționați pentru autorizare, transferul fiind finalizat cu un mesaj de confirmare și redirecționarea în platforma Goldring.

Totodată, cu SmartPay, alimentarea digitală a conturilor de tranzacționare este instantă, având zero comisioane, iar suma transferată nu are limitări, spre deosebire de alimentarea cu cardul bancar, atât intra, cât și interbancar, pentru băncile care oferă această opțiune prin Open Banking. BCR, ING Bank, Banca Transilvania, Libra Bank și BRD, sunt primele bănci din care investitorii pot alimenta instant în contul colector Goldring. În plus, sumele mari care sunt transferate în cadrul procesului de tranzacționare la bursă nu ajung în posesia Smart Fintech, ci direct la Goldring. Alimentarea instant digitalizată este esențială pentru investitori, iar SmartPay facilitează viteza necesară, în condiții de securitate sporită.

„Suntem primul broker român care a lansat înrolarea clienților 100% online, am introdus metoda de alimentare a conturilor cu cardul și suntem în permanentă căutare de soluții digitale care să ușureze activitatea clienților și a angajaților. Integrarea SmartPay pentru folosirea „linkurilor de plată” simplifică „viața” clienților atunci când discutăm de alimentări ale conturilor, reduce timpii, costurile de transfer bancar și pregătește terenul pentru lansarea noilor platforme de tranzacționare. Acest parteneriat arată preocuparea și deschiderea Goldring către adoptarea noilor tehnologii”, a declarat Virgil Zahan, CEO Goldring.

Goldring își propune să integreze serviciile SmartPay de Open Banking în proiectele sale viitoare, în vederea menținerii și consolidării poziției competitive pe piață. Prin adoptarea tehnologiei SmartPay, compania intenționează să optimizeze procesele de tranzacționare, să le ofere clienților săi soluții financiare inovatoare și să faciliteze accesul la servicii bancare digitale care beneficiază de o securitate sporită. Această strategie va permite brokerului să se adapteze în mod dinamic la evoluțiile rapide din industria financiară și să răspundă eficient nevoilor clienților săi.

„Integrarea cu SmartPay oferă cel mai înalt nivel de securitate, încredere și confort pentru investitorii Goldring pe piața de capital, costurile fiind, de asemenea, optimizate. Cu SmartPay, transferurile se realizează în doar câteva secunde, iar fondurile ajung direct la Goldring, fără a trece prin alte entități. Ne dorim ca prin beneficiile aduse de acest parteneriat să ajutăm la inovarea și rapiditatea, respectiv siguranța cu care se realizează tranzacțiile pe piața de capital”, a declarat Ana-Maria Georgescu, Co-Fondator, Sales & Marketing Manager Smart Fintech.

Începând din anul 2019, serviciile de interogare a conturilor bancare dezvoltate de Smart Fintech au la bază tehnologia IBM din suita Cloud Pak for Integration, venind cu experiența unui parteneriat care durează de mai bine de 20 de ani. Platforma API Connect® rămâne printre cele mai utilizate soluții de management al interfețelor de programare a aplicațiilor, care oferă o experiență intuitivă în crearea, securizarea și întreținerea API-urilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*