Situatia financiara Apple in trimestrul 2 (pe limba romana)

Apple a avut in noaptea asta conferinta trimestriala legata de venituri. In ciudat previziunilor sumbre, cifrele prezentate sunt de invidiat.

Tinind cont de faptul ca produsele aflate pe piata au mai mult de 9 luni pina la un an vechime, ele se vind foarte bine. Totodata, la inceput de an putini mai cumpara iDevice-uri in conditiile in care ele au fost luate de Craciun si toata lumea stie ca aparitia jucariilor noi e o chestiune de citeva luni.

Cifrele (pe limba tuturor) suna cam asa:

– Apple a avut castiguri de 43,6 miliarde si un profit net de 9.5 miliarde dolari. Un record pentru aceasta perioada a anului.

– A vandut 37.4 milioane iPhone. Comparativ, anul trecut in aceeasi perioada au fost vandute doar 35.1 milioane.

– 19.5 milioane iPad-uri vandute fata de cele 11 milioane in 2012.

– Au scazut cifrele de vanzari pentru Mac (cu 2%) si pentru iPod.

– iCloud a crescut cu 20% pina la 300 milioane useri.

– Apple are in banca 144,7 miliarde dolari – bani cash cu care poate sa cumpere ce vrea.

Cu toate ca discutam despre o crestere incetinita, este totusi o crestere. Dupa anuntul de aseara, actiunile Apple au crescut imediat cu 5%. Nu ca ar conta…

Toata conferinta telefonica poate fi ascultata aici.

Citeva raspunsuri interesante date de Tim Cook in legatura cu produsele lor:

Referitor la produsele noi care vor aparea in acest an – “I don’t want to be more specific but I’m just saying we got some really great stuff coming in the fall and all across all of 2014.”

In legatura cu device-urile cu ecran mai mare sau un iPhone cu ecran mai mare:

“My view continues to be that iPhone 5 has the absolute best display in the industry. We always strive to create the very best display for our customers. Some customers value large screen size. Others value also other factors such as resolution, color, quality, white balance, brightness, reflectively, screen longevity, power consumption, portability, compatibility with apps, many things. Our competitors have made significant tradeoffs in many of these areas in order to ship a larger display. We would not ship a larger display iPhone while these tradeoffs exist.”

Referitor la noi categorii de produse, precum un televizor, ceas de mana, masina sau navete spatiale marca Apple:

“One of our areas for growth are potential new categories and we are very excited about those.” “I didn’t announce a specific time frame.”

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Mi s-a scârbit deja să văd iPhone-uri în mâinile tuturor puradeilor.Încă mai cumpără lumea același device vechi de 6 ani? Si nu mă luați cu explicația “păi se cumpără fiindcă e cel mai bun”, că nu mai funcționează asta de multă vreme (pentru cei cu cap bineînțeles).Să nu mai menționez că e tot mai scump cu fiecare model nou apărut.Si-acuma să vină furiaaa fanilor :)

  2. Bine zis Skinnerul! Sper sa citeasca cat mai multi informatiile furnizate de Adi si sa nu mai creada in toate balivernele puse pe net de toti habarnistii. Acum cateva zile vazusem undeva ca Apple ar cauta sa-l inlocuiasca pe Cook. Realitatea se reflecta in vanzari, nu burse, nu presupuneri sau mai stiu eu ce. Multumesc Adi pentru update!

  3. @Florin: asta suna cam asa: mi s-a scarbit de Porsche si Mercedes pentru ca toti manelistii au cite unul. Nu este vina Apple pentru ca produsele lor sunt apreciate atit de oameni inteligenti cit si de puradei, asa cum ii numesti tu.

    In privinta pretului, iPhone este vandut de Apple la acelasi pret de la iPhone 3G pina azi. Bisnitarii din Romania il vand la alte preturi pentru ca au gasit prosti care sa ofere banii aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*