Luati site-ul de cultura si bagati-l in duba!

Huliganii, ca huliganii, dar si Jandarmii dau dovada de prostie. Gestul din video de mai jos este un ABUZ si Jandarmii care l-au savarsit trebuie sa raspunda cu functia pentru asta!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Nu m-am prins – unde-i abuzul? Ca a luat site-ul de cultura si l-a bagat in duba? :))

  Vb. Jandarmului: ce cauta la ora aia pe strada? Legea permite retinerea oricui in tara asta pentru max. 24 de ora, in care sa faca cercetari. Stii asta?

  Era abuz daca omul ii cerea sa se legitimeze, si nu o facea, si il si lovea pe desupr, dar asa, in contextul huliganismelor de la acelel meetinguri, era de asteptat…

  BTW – era filmat cu iPhone-ul sau alt produs apple de ii faci reclama?

 2. Deci nu pot sa cred ca unul care foloseste expresii gen “haidi cumetre, treci!” lucreaza la un site “de cultura”…e pur si simplu foarte tare! Wow! :)

 3. @abe: cum ar fi sa mergi pe stada si sa te trezesti bagat in duba fara sa ti se ceara sa te legitimezi? Nimeni nu poate fi retinut fara ca jandarmul sa se prezinte, sa spuna de unde este si sa cearca omului sa se legitimeze. Nu suntem in stat politienesc. Un astfel de Jandarm merita sa ajunga la Curtea Martiala.
  BTW – esti si tu militian sau alt angajat la stat care sta toata ziua degeaba? Asa de mult imi plac oamenii care se baga in seama si comenteaza aiurea…

  @Pari: conteaza mai putin ca omul era de la un site de cultura sau nu.

 4. @adrian in primul rand nu aveau ce cauta acolo. in filmul asta nu mi s-a parut ca au abuzat de putere sau ceva de genul. astea au fost ordinele. dupa incidentele de duminica era nevoie sa se faca o baza de date cu persoanele care au iesit la universitate. nu le iau apararea. stiu ca au fost si or sa mai fie abuzuri din partea jandarmilor dar si noi prea ii luam la misto pe toti politistii si jandarmii si cand avem nevoie de ei plangem ca nu ne-au ajutat la timp..

 5. @ionut: in munca mea ma intilnesc zilnic cu oameni ai legii. Am prieteni foarte buni in M.A.I. Si ei si majoritatea lucratorilor din Politie, jandarmerie sau Garda de Coasta isi fac treaba exemplar si merita toata lauda.
  Am dat insa si peste oameni care, folosindu-se de functia lor, fac abuzuri. Jandarmii din imaginile de mai sus au savarsit un abuz.

 6. Intr-o tara infecta condusa de oameni inculti nu ai la ce sa te astepti mai mult .
  Oricine ar vrea sa schimbe tara aceasta ar trebui sa elimine in primul rand toti indivizi care se afla in functii de decizie sau in functii de unde pot abuza in defavoarea altor persoane ,ar trebui schimbati chiar si odata pe an pana se curata ,pana ajungem la o generatie de functionari si angajati ai poporului normali si cu un minim de integritate .
  Circula in ultima vreme un text din filmul “V for Vendetta ” preferat de protestatari din tari mai civilizate decat cea in care traim

  People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

  Mesajul este extrem de clar si de just , tot guvernul, presedentia, jandarmi ,politisti sunt subordonati poporului nu invers .
  Functia de conducere si toate avantajele pe care le au in acest moment sunt un privilegiu nu un drept .

 7. @AdrianS da vezi ca noi, romanii intelegem gresit partea cu “sunt subordonati poporului nu invers”. asta este buba la noi

 8. Potrivit art. 35 din Legea jandarmeriei (Legea nr. 550/2004), jandarmii nu au dreptul să conducă administrativ la secţia de poliţie sau la unitatea de jandarmi persoane despre care nu pot dovedi că au săvârşit fapte contrare legii prin care au provocat dezordine/tulburări şi necesită imobilizare. Cu alte cuvinte, jandarmii nu au dreptul să încarce manifestanţii în dube şi să-i transporte la diferite secţii de poliţie, urmând ca abia acolo să facă trierea persoanelor care au fost sau care nu au fost violente, care au comis sau nu fapte contrare legii. Nu pot fi conduşi decât cei despre care jandarmeria are dovezi, în momentul ridicării, că se încadrează în condiţiile menţionate mai sus, prevăzute de lege, pentru conducere. În caz contrar, conducerea persoanei la secţia de poliţie/unitatea de jandarmi constituie infracţiunea de lipsire de libertate a persoanei în mod ilegal. De asemenea, împiedicarea unei persoane de a se deplasa cu trenul sau alt mijloc de transport acolo unde doreşte, fără o justificare legală a acestei împiedicări, constituie tot infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal

 9. Lipsire de libertate ar fi daca jandarmii ar fi ridicat persoanele respective fara niciun temei legal. In cazul de mai sus, jandarmii nu au actionat de capul lor si mai mult ca sigur ca au existat ordine emise de ministru sau alte acte juridice cu efect asemanator care le-au permis interventiile impotriva protestatarilor violenti (si implicit, ilegali). Prin urmare, nu putem discuta de o lipsire de libertate si implicit de un abuz.

  Persoana sau persoanele din inregistrari pot depune plangere penala daca se considera victime ale unei infractiuni. E adevarat ca poate parea abuziv tot ce s-a intamplat, insa nu trebuie sa ignoram ca era totusi o zona de conflict (te plimbi noaptea in zonele de risc si spui ca esti de la un site .ro de cultura. Daca am fi fost vreunul parte dintre jandarmii din noaptea respectiva, mai consideram credibila persoana care a inregistrat imaginile de mai sus ?!).

1 Trackback / Pingback

 1. Haideti sa-l dam jos pe Base!!! - Pagina 13

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*