Ai un iPhone 5? Apple ii schimba gratuit bateria

iPhone 5 battery replacement via ifixit.com

Apple a declansat o campanie noua prin care schimba bateriile de iPhone 5. Nu orice telefon, ci doar terminalele facbricate intre septembrie 2012 si ianuarie 2013.

Da, stiu ca nu ai cum sa verifici cind a fost facut telefonul tau si tocmai de aceea Apple a creat o pagina unde introduci Serial Number-ul si afli, pe loc, daca terminalul este eligibil. Intra pe pagina asta.

Programul de schimbare gratuita a bateriei pentru iPhone 5 o sa intre si in Romania pe 29 august 2014. De la acea data vei putea sa discuti cu un Apple Authorized Service Provider. Sunt citeva prin Bucuresti si parca era unul si in Cluj.

Inainte de orice insa, asigura-te ca iti faci un back-up pentru telefonul tau in iTunes si pe iCloud, dezactiveaza Find my iPhone si apoi sterge totul de pe el. Ca sa stergi mergi la Settings – General – Reset – Erase all Content and Settings.

Daca terminalul este cumparat din alta tara, Apple ar putea sa-ti ceara sa il trimiti la un magazin sau service din tara respectiva. Pe de alta parte, daca ti-ai schimbat singur bateria de iPhone 5 pentru ca aveai probleme cu ea, poti sa contactezi Apple pentru a fi decontata cheltuiala.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. Si despre motivul pentru care se intampla asta nimic? O fi avand legatura cu faptul ca saptamana trecuta un avion a fost golit de urgenta ca luasera foc un iphone 5?
  Mi-a placut ca declaratia initiala Apple a fost ca cel mai probabil s-a intamplat din cauza unui incarcator sau a unui acumulator chinezesc, nu piese originale. Si pana sa dea alta declaratie, a inceput un program de inlocuite a acumulatorilor.

 2. @Ovidiu: imi e greu sa cred ca ar face asta doar pentru un telefon. Daca luau foc citeva sute din cele zeci de mii produse in perioada aia, era de inteles.

  Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc faptul ca Apple face gestul de a inlocui bateria unui telefon care a iesit de mai bine de un an din garantie. Puteau sa nu faca asta si sa isi vada de lansarea iPhone 6. Citi fabricanti de telefoane au mai facut un gest similar?

 3. @boio
  din cate stiu eu garantia in CE este de 2 ani prin lege
  ca apple ofera 1 an si vanzatorul al 2-lea an
  multa lume nu stie e alta discutie

 4. Salut, te rog sa ma ajuti, cu o adresa (telefon, e-mail) de service autorizat Apple pentru inlocuire baterie iPhone 5 si incarcator iPhone 4. In Galati nu am gasit. Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*