schimb valutar

Nu as fi crezut ca si casele de schimb valutar sunt atit de disperate dupa clienti. De cind a venit vorba ca se schimba reglementarile in domeniu, atragerea clientului se face pe cu totul alte cai.

Se duce omu la casa de schimb cu o anumita suma – sa zicem peste 2000 Euro. Casierele nu negociaza decit de la 1000 in sus si ca sa nu isi piarda clientul ofera cam 100 lei vechi/euro peste cursul afisat. Omul care nu se grabeste sa-si arunce banii in prima casa de schimb, zice Merci si pleaca sa vada si alte cursuri.

Secretul proprietarului de Euro sta in negociere. Casierele stiu ca (in Constanta, de exemplu) sunt in centrul orasului peste 7 Case cu acelasi pret oficial. E bine sa o iei dintr-un capat si vezi cit iti ofera prima. Nu strica sa ii zici ca ai obtinut deja 100 lei/euro. Femeia iti va da 170. Mergi la a doua casa si tot asa…

Partea mai funny e atunci cind casiera suna “la sediu” pentru o negociere mai mare. In felul asta poti sa primesti peste 200 lei vechi/euro. Nu o data mi s-a intimplat sa fiu tras de maneca de catre Casiera care cind a vazut ca nu sunt multumit cu 200 peste cursul oficial imi adreseaza intrebarea direct: “dar cit vreti in plus ca sa schimbati la noi si sa nu mai mergeti la concurenta?”. Hehe, ce i-as mai fi raspuns eu 45-50 mii/euro…

Anyway, daca stii sa te tocmesti cu ei, cursul oficial e doar praf in ochi. Oamenii sunt asa de disperati dupa clienti incit arunca imediat 350 lei vechi in plus numai sa nu piarda valuta. Ba chiar iti promit ca au bani in casa. In felul asta nu esti nevoit sa astepti inca juma de ora in fata usii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*