Safari 4 – the Super-browser?

update: daca vrei sa faci Safari 4 mai bun (sau il vrei mai apropiat, ca imagine, ca Safari 3) poti sa urmezi pasii de AICI

google chrome pentru Mac? p-aproape, dar mult mai bun. Apple ne da azi browserul anului 2010. Nici nu stiu de unde sa incep sa-l descriu.

baietzii au luat ce era mai bun de la Google Chrome, cind vine vorba de interfata si au adaugat bucatele din tot ce are Mac OS X mai bun. CInd deschizi browserul esti “primit” cu o animatie a logo-ului Apple urmat de logo-ul Safari. Primul lucru pe care il observi sunt tab-urile asezate deasupra address bar-ului si spatiul mai mare pe care il ai in pagina.

AICI sunt noutatile Safari 4, iar de AICI poti sa downloadezi noul super-browser. De ce e super? pt ca, printre altele are un scor de 100% la Acid 3.

Sunt curios cit de bine merge pe Windows. l-ai instalat pe vista sau xp? lasa o parere in comentarii, mai jos.

Nu am sa folosesc numai Safari 4 tocmai pentru ca imi lipsesc citeva add-on-uri importante din Firefox. Daca Foxmarks exista deja pentru Safari, un twitterfox, greasemonkey scripts care MERG si alte jucarele de genul asta ma tin inca la distanta.

Safari 4 aduce:

– Cover Flow — You can browse through your site history or bookmarks the same way you browse album covers in iTunes

– Top Sites — look at renderings of your favorite sites, and open any one of them with a single click

– Full History Search — A clever way to visit sites you have been to in the past. You can type a word or phrase into the history search field and you’ll get a cover flow view of sites that match your criteria

– Nitro Engine — Apple claims JavaScript now executes 30 times faster than IE7 and 3 times faster than Firefox

– Tabs on Top — Allows Safari to have multiple pages open at the same time in a single browser window, and to switch back and forth with a click. The new Safari beta gives you more room at the top of the sceen when in tabbed mode.

– Windows Native Look and Feel — The Windows Safari 4 beta more closely matches the look of other Windows applications and gives access to standard Windows fonts; Apple claims the same performance boost on Windows as in the Mac version

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Urasc noul sistem de taburi..

  Noroc ca si alti simt la el ca mine, asa ca am gasit o rezolvare:

  in terminal se da comanda:

  defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TabBarIsOnTop -bool NO

 2. Pe Windows arata bine, se misca foarte bine…in schimb ocupa multa memorie. Daca pe Firefox ocupa cam 83 MB pt o pagina cu flash… la Safari 4 , pt aceeasi pagina aveam deja 2 procese…unul de 150MB si inca unul de 33MB.

 3. e genial browswerul asta.
  nu credeam ca ma va face ceva sa ma despart de Chrome.
  se misca super, si e Beta, Apple sunt cei mai tari.
  ce bine veni, iar imi dadu chef de incercat sa instalez Leopard pe Laptop. (ultimele sesiuni nu au dus la un rezultat bun, si au si durat ceva :|)

 4. Pare destul de ok ,si eu inca doar pe windows momentan si ce este foarte bine acuma e ca in sfarsit l-au integrat in sistemul de operare ,nu mai arata ca un program de mac pe windows ,pare nativ lucru care ajuta cat de cat la consumul de resurse si mai trebuie mentionat ca scoate 100/100 in acid 3 incercati si voi celelalte browsere ,IE de exemplu scoate 14/100
  http://acid3.acidtests.org/
  http://en.wikipedia.org/wiki/Acid3

 5. am o problema.care e hothey pt home page la safari,ma refer cu e la restu alt+home?chestia asta ma deranjeaza cel mai mult la el ca in rest mi se pare un browser excelent.

 6. O singura precizare, ca sa fim corecti, nu numai safari4 scoate 100% pe acid3 ci si google chrome scoate acelasi scor de 100%, poate nu aveti voi ultima versiune (2.0.164.0).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*