ROCA Investments preia cel de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries

Mihai Bîrliba, fondator BICO Industries

ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunță preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries, un important producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european. Ca urmare a încheierii tranzacției, participația ROCA Investments în BICO crește la 60%, iar dezvoltarea companiei continua sub aceeași formulă a parteneriatului dintre fondatorul companiei Mihai Bîrliba și ROCA Investments.

„Prin această tranzacție, ROCA își consolidează poziția în BICO, una dintre cele mai importante companii din portofoliul său și totodată într-un domeniu pe care noi îl considerăm strategic.  Scalarea companiei continuă alături de dl. Mihai Bîrliba care va coordona în continuare activitatea executivă a companiei. Dorința noastră este ca împreună să facem din această companie unul dintre cei mai mari jucători din industria de fibră de sticlă la scara întregii Europe. În plus, BICO, alături de celelalte companii din domeniul materialelor de construcții din portofoliul ROCA, va fi integrată în holdingul dedicat acestui domeniu pentru a aduce o viziune holistică asupra sectorului și a crea sinergii între companii”, a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

Cu o capacitate de producție instalată de peste 43 mil. m²/an, BICO Industries este un important producător național de plasă din fibra de sticlă pentru termosisteme și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european. Odată cu investiția ROCA din august 2020, BICO și-a crescut capacitatea de producție și cifra de afaceri cu peste 30%, de la 52 milioane lei la 67,7 milioane lei și profitul net cu 81% de la 2,8 milioane lei la 5,1 milioane lei.

„Pe toată durata parteneriatului nostru , ROCA mi-a demonstrat că este partenerul potrivit alături de care pot maximiza potențialul companiei pe are am fondat-o în urmă cu 15 ani, atât la nivel comercial cât și operațional. Am certitudinea că experiența de peste 30 de ani în producție, dinamismul și dorința echipei BICO de reuși suprapus peste viziunea strategică a echipei ROCA Investments ne vor ajuta să scalăm acest brand românesc puternic și la nivelul întregului continent. Ca strategie de dezvoltare, ne propunem achiziția de tehnologii cu înalt nivel de performanță tehnică și cu nivel de control accentuat prin intermediul inteligenței artificiale. Urmărim de asemenea un plan de dezvoltare pe orizontală a businessului- cu expunere pe 5 ani – prin valorificarea la maximum a tuturor oportunităților oferite de piața materialelor de construcție.” a spus Mihai Bîrliba, fondator BICO Industries.

BICO Industries deține în acest moment două capacități de producție, una pe platforma industrială din Vaslui și una în Piatra Neamț. Ambele fabrici însumează o suprafață de teren de aproape 38.000 mp, peste 18.000 mp de clădiri industriale și un număr de 240 de angajați. Platforma din Vaslui este o fabrică importantă producătoare de plasă de armare din fibră de sticlă pentru termosisteme la nivel național și din această parte a Europei. La Piatra Neamț BICO deține o linie de producție pentru armături destinate membranelor de hidroizolație.

Construcțiile, sectorul-vedetă al economiei în pandemie, au conti­nuat să crească, avansul ajungând la 5,5% în primele cinci luni din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Cu toate că prețurile materialelor de construcții au fost majorate cu 25%-30% ca urmare a crizei materiilor prime și scumpirii transporturilor de mărfuri la nivel internațional, piața materialelor de construcții este estimată că va crește cu 10% în 2021. O altă problemă majoră a pieței este lipsa forței de muncă, arată CONFIDEX.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*