Review-uri de aplicatii iOS: doua tipuri de developeri

Nu-mi place sa vorbesc despre asta, dar sunt si situatii in care developerii sunt fie prea slabi ca sa fie bagati in seama, fie sunt prea neseriosi. Si am sa exemplific cu doua chestii prin care am trecut recent.

Cel care merita sa fie aratat cu degetul

Developerul unui joc pentru iOS imi trimite o cerere de review si imi spune ca e dispus sa organizeze si un concurs pe boio.ro. Ca de fiecare data, verific aplicatia, ma joc cu ea si imi place. Asa ca ii propun sa facem concursul doar daca poate sa ofere promo-code-uri valide pentru 28 zile (perioada maxima).

Motivele mele sunt simple: in fiecare moment cind primesc o cerere, mai am cel putin 2-3 aplicatii care sunt la rind pentru a avea review-uri si concursuri publicate pe boio.ro. Si cum concursurile sunt de obicei publicate o data la 5-8 zile (asta nu e o regula. am publicat si 2 pe zi) vreau ca cititorul boio.ro care are norocul sa castige un cod sa se bucure de el si daca ii da redeem mai tarziu.

Developerul in cauza avea un PR care imi spune ca promo-code-urile sunt valide pentru patru saptamani. Si nu au fost. Fac concursul, scriu prezentarea si cind omul vrea sa-si revendice codul observa ca este expirat. Momentul este penibil pentru cititor care imi spune ca ar vrea alt cod, dar si pentru mine ca ii spun developerului ca eu m-am tinut de cuvant si el nu.

Unii dintre ei sunt super OK si revin cu coduri noi, dar exista si situatii jenante in care fie nu raspund, fie o fac intr-un mod zeflemitor. Pot sa le sterg review-ul de pe boio.ro, pot sa-i injur pe blog (nu e genul meu) sau pot sa-i ignor de atunci inainte.

Cel care nu merita bagat in seama in prima faza

Sunt convins ca am mai vorbit despre developerul a carui aplicatie este prea slaba. Primesc zilnic cite 2-3 cereri de review-uri pe boio.ro. De unele dintre ele imi este rusine. Da, mie imi e rusine pentru ca au design atit de slab, intortocheat sau invechit incit nu merita atentie.

Mai sunt si aplicatiile pe care le vad si imi dau seama ca au o functionalitate limitata, sunt prost concepute sau mai rau te incurca atunci cind vrei sa le folosesti.

Nu dau exemple. Dar nici nu le raspund developerilor. Sper ca isi dau seama…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*