RCS & RDS finalizează acoperirea 3G pentru alte 57 de localități

Digi Mobil Logo

RCS & RDS anunță că în data de 05 aprilie 2016 a finalizat acoperirea cu servicii de comunicații mobile a tuturor celor 57 de localități din mediul rural potrivit licenței aferente spectrului de 900 MHz.

Utilizatorii serviciului Digi Mobil din cele 57 de localități beneficiază acum de acoperire 3G datorită investițiilor pe care compania le-a făcut în acoperirea rețelei 3G, prin tehnologiile din familia HSPA.

În urma procedurii din anul 2012 prin care au fost atribuite licențe în spectrul 800 și 900 Mhz, ANCOM a stabilit în sarcina operatorilor obligația de a acoperi, până la data de 5 aprilie 2016, cu servicii de comunicații mobile în bandă largă un număr de localități „albe”, localități fără acoperire.

RCS & RDS investește în dezvoltarea reţelelor 3G şi 4G pentru a acoperi cât mai multe localităţi, astfel încât să beneficieze de serviciile Digi Mobil cât mai mulţi utilizatori, urmând ca, până în 2019, reţeaua proprie 3G să acopere 98% din populaţie. În același timp, compania se implică activ în dezvoltarea telecomunicațiilor din România, fiind un susținător al progresului și inovației tehnologice care să fie și accesibile tuturor categoriilor de consumatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Felicitari … intre cele 57 este si constanta ? Ca pe podul de butelii la mijlocul lui se intrerupe convorbirea…. si o zic pentru ca mi se intrerupe o data pe zi …pe poporului alta zona de cacao….. str .unirii …. dar in rest poti trimite mesaje….3g…. nu mai zic de cernavoda sau de valea prahovei (in tren am 3 ore in care nu am semnal)… directorasii aia cu dgi la nr de mertzan sa mearga si cu trenul … sau in molul coresi brasov….sau sau sau…. dar e bine ca trimitem sms-uri cand trebuie sa vorbim….a si …. semnale cu fum

  2. Nu vreau sa incep o polemica… pe tema asta dar…. eu am fost multumit de vodafone…mai putin de banii pe ca ii dadeam …portocala..nu imi place ..iar gigi parca face betateste pe useri

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*