Prostie marca money.ro

E greu cu documentarea in ziua de azi, nu-i asa, echipa money.ro?

Site-ul, care apartine grupului Realitatea – Catavencu, a publicat astazi un articol de dragul de a-l publica, fara sa verifice in niciun fel informatiile. Mai grav este ca altii ii cred si preiau stirea de la ei ca fiind una corecta.

“Cum arata noul iPad. Primele imagini” este titlul tampeniei scrise de echipa IT&C a momey.ro. Ei il citeaza pe Kevin Rose (baiatul ala tanar si inreprinzator care saluta Romania si pe cititorii boio.ro in urma cu doar citeva luni.) Nimic rau in asta. Kevin are o istorie de predictii confirmate pe jumatate cind vine vorba de produsele Apple. De data asta el nu spune mare lucru, dar ametitii de la money.ro nu prea stiu cum e cu limba engleza si mai si baga informatii din burta.

Ei au crezut ca daca adauga la post un mock-up facut de o firma de accesorii pentru iPad, pot sa pacaleasca lumea ca alea sunt primele imagini. Hai sa ne uitam putin la detalii. Cine poate sa creada ca un iPad 2 are icoane de genul: calculatorul din iPhone OS 1.1.4, icoana de Facepad pe post de Contacts, o icoana cu Favorites care nu exista nicaieri pe iOS si icoane de Photos, Mail si Safari din Cydia.

Eu inteleg ca angajatii money.ro nu stau cu iPad sub nas toata ziua, dar daca nu te pricepi macar intreaba pe cineva care stie cu ce se mananca treaba inainte sa te faci de ras. Jucaria din imagini nu este iPad (nici poza cu display-ul, nici cea din spate), iar imaginile astea nu sunt primele aparute cu diferite mock-up-uri ale posibilului viitor iPad.

Eu sper ca isi repara greseala si vor invata din ea. Pina atunci, iata articolul complet.

[Multumesc Cosmin pentru Pont]

Apropo, uite cit de fake este:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. Nu stiu de ce te miri, domnul Emilian Nedelcu numai gherle de-astea da. Are treaba cu IT-ul cam cata am eu cu cresterea viermilor de matase.

  2. Daca ati fi si citit totul inainte de a arunca cu noroi ati fi vazut in ca in articolul de pe money.ro scrie asa:

    “O carcasă metalică pentru iPad a fost astfel văzută, imortalizată ÅŸi apoi răspândită în toate colÅ£urile internetului, la pavilionul iLounge din cadrul CES 2011. Carcasa, realizată de Gopod Mobile ÅŸi având inscripÅ£ionat logo-ul “iPad 2” ÅŸi “128GB” nu va fi cea oficială”

    A devenit insa notoriu scuiptaul in capul colegilor de breasla.

    Multe salutari

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention Prostie marca money.ro | boio.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*