Prima zi cu legea anti-fumat – Adrian Boioglu la Romania TV / Dobrogea TV

Am scris pe Constanța NEWS un editorial despre legea anti-fumat, am publicat numerele de telefon la care poti suna constantenii si am si fost invitat de jurnalistul Cristian Hagi in emisiunea sa de la Dobrogea TV / Romania TV – o emisiune cu subiect similar pe care va invit sa o urmariti.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. Exemplul dat cu urinatul in public am sa-l retin si il folosesc in cazul unor dezbateri similare. E greu cu fumatorii sa-i convingem ca e normalitate si ca trebuie sa se adapteze.

 2. Nu sunt fumator dar actuala lege este o lege scoasca ca foarte multe altele , fara a fii dezbatuta, fara a se face un impact al legii asupra economiei si mai grav este ca , la fel ca in nenumarate alte cazuri, cei mai multi deputati habar nu au avut ce au votat.Deja se discuta modificarea ei prin ordonanta de urgenta.La noi ca la nimeni,
  Normal ar fii fost introducerea unui program de educatie , pe o perioada de cativa ani si treptat inasprirea conditiilor in care se poate fuma si a locatiilor in care se poate sau nu sa se fumeze.
  Pe noi ne intreaba cineva cum ne polueaza combinatele chimice, autobuzele din fiecare oras, cum suntem intoxicati de reclamele TV la medicamente, etc?
  De ce trebuie facut un lucru prost de la bun inceput si apoi tot sa-l reparam ?
  Nu am nici vreun bar sau cafenea in administrare, nu sunt nici fumator dar oare nu era mai logic sa lasi la latitudinea cetateanului sa intre intr-o cafenea in care se fumeaza sau nu, trebuie sa ma obligi sa fac lucru asta? Eu cred ca desi o lege care sa reglementeze fumatul este necesara , cea de la noi este absurda in totalitate.
  Din toate statele UE doar 17 au aceasta lege si doar intr-un sigur stat din lume e la fel de absurda.La noi ca la nimeni.
  Cineva crede ca vor fii mai multi banni la sanatate , educatie, cercetare? Nu vor fii cum niciodata nu exista benefiicii cand introduci ceva fortat in viata oamenilor. Nu se vor gasi solutii alternative? E cred ca da. Vor aparea cluburi/petreceri private cu te miri ce conditii de a fii primit ca membru si oamenii vor eluda absurdul.
  Off, Romanie the iubesc si te-as subi si mai mult fara astfel politicieni de “carton”, nefumati si ” fara filtru”

 3. @Doru: glumesti, nu? Legea nu numai ca a stat in dezbatere o gramada de timp, ba chiar a fost contestata la CCR si a fost modificata in consecinta.

 4. @ Adi: Chiar deloc nu glumesc. Daca ar fii fost dezbatuta in adevaratul sens ( si in acelasi timp bun) al cuvantului nu s-ar discuta acum modificarea ei prin Ordonanta de Urgenta.
  Vom vedea cat de curand modificarea ei, 100% . Asta denota dezbaterea temeinica a legii?De programe educative nici nu mai vorbim caci singurele care se duc sunt cele care le facem in familie, ca parinti copiilor nostrii. In scoala sau oriunde in alta parte nu se duc decat campanii represive, de sanctiunii aplicate,etc si nici pe departe explicative , sa faca cunoscut tinerilor( si nu numai) efectele nocive ale aceste dependente.Vom vedea…..

 5. @Doru: eu sunt de acord ca legea asta nu rezolva toate problemele din Romania, dar incepe sa rezolve o problema. Si asta e de ajuns pentru o lege. Sa speram ca vor urma si altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*