Pregateste-te de Lion

Update: Descarca OS X Lion de aici.

In doar citeva ore vom avea OS X Lion in Mac App Store. Pasii catre un nou sistem de operare sunt usor de urmat atunci cind vine vorba de Mac, dar vreau sa ma asigur ca ii stii.

1. In primul rind trebuie sa fii la zi cu update-urile si cum Lion apare doar in Mac App Store, trebuie sa ai Snow Leopard Instalat.

2. Inainte de orice fa un back-up. Iti recomand SuperDuper! si mai ales, iti aduc aminte despre postul in care descriu strategia mea de back-up pe Mac.

3. Apoi urmeaza un… back-up. Dap, al doilea, pe un alt HDD Extern, tot cu SuperDuper! Urmat de un al 3-lea back-up cu Time Machine pe un alt HDD sau partitie. Niciodata nu strica sa fii precaut.

3 bis. Asigura-te ca toate acele back-up-uri sunt functionale. Conecteaza HDD externe la Mac si booteaza de pe ele. Intra pe net, deschide citeva aplicatii si scrie ceva in Mail sau joaca-te cu o poza.

4. Urmeaza sa primesti musafiri noi pe computerul tau, asa ca vrei sa faci putina curatenie in casa. Aplicatii gen AppZapper sau CleanMyMac te ajuta sa-l cureti de aplicatii, extensii, dashboard widgets pe care nu le mai folosesti.

5. Ruleaza Onyx si asigura-te ca ai permissions curate si totul e OK cu sistemul tau.

6. Asigura-te ca toate aplicatiile de care ai nevoie merg cu Lion. Mergi la Apple Menu – About this Mac – More Info – Software – Applications. Dureaza citeva secunde pina iti scaneaza toate aplicatiile. Apoi ordoneaza-le dupa “Kind” si vezi daca scrie la toate “Intel” sau “Universal”. Toate aplicatiile care sunt facute pt Intel sau sunt Universale vor merge si cu Lion.

Evident, un update la ultima versiune a tuturor aplicatiilor de care depinzi este de bun simt.

7. Deschide Mac App Store si descarca Lion, apoi lasa-l sa se instaleze. Ai nevoie de 30 dolari si o conexiune foarte buna la Internet ca sa nu astepti 3 zile pina se descarca.

Ca regula generala – nu face update daca ai nevoie de Mac-ul tau pt ceva urgent in urmatoarea zi. Nu se stie ce nu merge imediat dupa (stiu, teoretic totul trebuie sa fie OK) si nu vrei sa ramai in aer.

Esti gata de Lion?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

17 Comments

 1. salut, am si eu o intrebare….daca am snowleo piratat cu update la zi…. o sa mearga oare update-ul pentru lion?
  merci.

 2. Cred ca daca ai hackintosh s-ar putea sa ti se blocheze sistemul. Asa ca mai bine astepti sa se scoata o varianta “optima” pentru hackintosh.

 3. Sunt gata de lion de 2 saptamâni de cand am GM-ul instalat ! Abia astept versiunea finala !!

 4. … si s-a instalat.

  pana acum merge bine, nu mi-a dat niciun rateu (spre deosebire de GM care a clacat inca de la prima pornire)

 5. Apropo, nu se poate instala Mac OS X Lion si daca arzi imaginea InstallESD.dmg pe un disk?

 6. @Lorin: Daca ai descarcat Mac OS X Lion din Mac App Store fa un duplicat al aplicatiei pentru ca in e se afla imaginea din care se instaleaza sistemul de operare(InstallESD.dmg).

 7. Eu am snow leopard pe un pc normal instalat cu imaginea originala Apple Mac os x snow leopard retail DVD, Putin modificata sa pot instala pe MBR.
  Am update la zi inafara de 10.6.8 când sistemul nu mai vroia sa porneasca după update (am făcut restore din time machine înapoi la 10.6.7).
  Va merge oare un update direct din Mac AppStore? Si sa îl restartez eu manual si sa selectez partitia de pe care sa plece ca sa termine instalarea.
  A mers cuiva ceva asemanator?

 8. @Mihai
  Ai rabdare sigur nu merge dar baietii or sa scoata imediat o imagine compatibila ptr pc
  Hackintosh rules …. Nu instala decat daca stii ce faci :)

 9. @Dumitru
  Știu ce fac, singur mi-am modificat imaginea de snow leopard, nu am luat un hackintosh gata făcut. Ce nu știu e dacă Lion va știi sa reporneasca in modul de instalare după ce se descarca.
  Am sa fac niște teste…

1 Trackback / Pingback

 1. OS X Lion

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*