Am vrut sa nu implic blogul in povestea cu nisipul spulberat de vant, dar cred ca e mai bine sa spun tot adevarul aici.

Asa cum ziceam si in descrierea video-ului initial, LIVE-ul de la ora 16:00 difuzat duminica, 13 mai pe Realitatea TV nu a fost unul regizat si nici o gafa sau altceva. A fost un live normal, facut dupa o stire la fel de normala, care a intrat in ziua respectiva pe toate Televiziunile centrale.

A fost vant la Mamaia?

Acestea sunt imaginile care au aparut dimineata pe Realitatea TV.

Iar acesta este materialul video difuzat de Antena 3, tot duminica.

Ok, am lamurit ca era vant in Mamaia.

Dar cum era cu zona de la intrarea in statiune, in aceeasi zi dupa prinz? Ei bine, acolo se vede cel mai bine cum bate vantul pentru ca plaja nu este despartita de drum de hoteluri sau pomi.

Un stand-up pe care l-am facut exact in aceeasi locatie, cu 30 minute inainte de Live-ul de la ora 16:00 de la Realitatea TV iti arata puterea vantului. Cadrele de mai jos au intrat pe Realitatea TV, duminica seara, intr-o stire (Beta).

Nu sufla si nu dadea nimeni cu piciorul. Iar cameramanul Digi 24, Marius Pantu, nu facea glume proaste, asa cum a facut atunci cind am intrat in direct.

Pentru cei care mai au indoieli, am pastrat imaginea bruta a filmarii de atunci. Sunt aproape 7 minute de imagine in care se vede cit de tare batea vantul si cum nisipul zbura de pe plaja, fara sa fie starnit de un cameraman Digi 24 cu un comportament pueril.

(Nu am sa pun pe YouTube toate cele 7 minute, dar ele sunt disponibile pentru toti cei care vor sa se elucideze asupra vitezei vantului).

Priveste imaginile de mai sus si spune-mi: Oare chiar as fi avut nevoie sa pun pe cineva sa-mi dea cu piciorul in nisip? Sa fim seriosi!

De ce am ales tocmai locatia aia pentru a face LIVE-ul de la ora 16?

Este simplu: pentru ca nu ai cum sa arati intr-un LIVE cum bate vantul daca nu vezi ceva mutat de vant. In cazul nostru nisipul. Il vezi si la secunda 21 din video de mai sus.

Planta mai inchisa la culoare ofera contrastul necesar pentru ca obiectivul camerei “sa vada” nisipul suflat cu putere.

Momentul Live-ului de la ora 16:00

Situatia s-a petrecut in felul urmator: Live-ul de la ora 16:00 pe care l-am facut pentru Realitatea TV era urmat de unul similar facut de colegii de la Digi TV. Cameramanul Digi TV, Marius Pantu a plecat de linga trepiedul lui si s-a apropiat de zona in care faceam noi direct.

Cu citeva secunde inainte sa intram in Live, Marius Pantu a inceput sa dea cu piciorul in nisip. Nu a fost indemnat de nimeni (in niciun caz de mine sau de cameramanul meu) si doar a vrut sa faca o gluma, spunea el initial.

Atunci cind cameramanul meu a miscat camera de pe mine eu eram cu spatele la individul de la Digi TV. Nu am vazut ce facea el. Cameramanul meu era “orbit” de vantul destul de puternic si de nisipul care oricum venea in zona aia, asa ca nu a vazut ce apare pe LCD-ul camerei si nici pe Marius Pantu nu l-a vazut.

Cert este ca la TV s-a vazut cu totul altceva. Situatia nu a fost deloc regizata. A fost doar una dintre glumele proaste facute de Marius Pantu, cameramanul Digi TV.

Imaginile au o calitate mai slaba pentru ca sunt recapturate de pe o caseta martor si apoi Zoom-ate. Se observa clar silueta individului.

Marius Pantu

Toti cei care au vazut imaginile si il stiu pe Marius Pantu pot sa confirme ca este el. Si nu numai.

Prin zona respectiva au trecut colegi de la Neptun TV, Antena 1 sau Prima TV. Si ei au vazut cu ce era imbracat Marius Pantu.

Oamenii care sunt in presa din Constanta stiu ce fel de personaj este. Toti ii cunosc glumele lui, caracterul. Ei spun ca este un mincinos notoriu.

Poate ca au dreptate…

Nu ma crezi pe mine? Nicio problema! Discuta cu fosta lui sotie, Dana, cu oamenii din presa din Constanta care au lucrat cu el la TV Neptun sau National TV.

In prima discutie pe care am avut-o duminica, dupa Live-ul de ora 16:00, dupa ce am inceput sa primesc telefoane ca un individ s-a apucat sa-mi arunce nisip in cadru, mi-a spus razand:

“Lasa, ma, ca ti-am facut atmosfera”.

In aceeasi zi de duminica, mai spre seara Marius Pantu deja avea o alta varianta:

“Poate m-am jucat poate cu piciorul in nisip, dar nu am dat intentionat. Eu eram imbracat cu un tricou albastru“.

Joi, atunci cind a fost chestionat de colegii lui a declarat o alta costumatie:

“Eu in acel moment eram concentrat sa strang cablurile, eram in criza de timp, ne grabeam catre un eveniment. In plus pe imagini apare un barbat imbracat in pantaloni scurti iar eu in aceea zi am purtat o pereche de blugi si un tricou rosu. Nu sunt eu in imagini, nu am facut nicio gluma proasta colegilor mei. Poate era un turist.

Sa le luam pe rind:

1. Marius nu strangea cablurile, ci discuta la telefon. Se vede si in imaginile cu zoom.

2. Tricou rosu sau albastru? Ceva nu se potriveste cu primele declaratii.

3. Se grabea Marius catre un eveniment? Ciudat, dupa LIVE-ul nostru de la Realitatea TV si LIVE-ul facut de Cristi Popa (corespondentul la Constanta) pentru Digi 24, Marius a mai stat de vorba cu colegul lui si apoi nu a plecat la niciun eveniment.

Asta si pentru ca acelasi coleg de la Digi 24, Cristi Popa a ramas sa se intinda la soare cu prietena lui. Ce eveniment este ala la care merge sa filmeze doar cameramanul?

Concluzia celor care il cunosc este clara: Marius a mai plecat din alte doua locuri de munca cu scandal. Daca Digi 24 il dau afara, probabil ca nu il mai angajeaza nimeni in presa din Constanta. Trebuia sa minta pentru a-si ascunde prostiile. Colegul lui, Cristi Popa i-a tinut partea pentru ca a spus si el o minciuna de la inceput. Daca ar fi spus adevarul dupa aceea insemna sa-si parasca tocmai colegul care l-a sustinut sa ajunga la Digi 24 in toamna trecuta.

Intentia mea nu este sa vad oamenii ca platesc pentru greselile lor cu locul de munca. Vreau doar ca atunci cind faci o greseala sau o gluma proasta sa ai bunul simt sa recunosti ce s-a intimplat si sa iti ceri scuze.

Eu am lucrat 11 ani in Media din Romania. Apoi 5 ani si jumatate am facut Productie Video in SUA. Niciodata nu am “fabricat” stiri senzationale. Credeam ca dupa 5 ani petrecuti in afara Romaniei s-au mai schimbat treburile prin presa. Dar, se pare, ca oamenii sunt cei care nu-si schimba caracterul.

Timpul le va dovedi pe toate si adevarul iese mereu in fata.