Poveste de succes ViewSonic pentru învățământul online și hibrid

Poveste de succes ViewSonic pentru învățământul online și hibrid

Întrucât perioada de aplicare a restricțiilor nu se știe cât va continua, iar funcționarea școlilor în sistem online sau hibrid va fi modul de compromis pentru care școala românească nu este încă pregătită, soluțiile de educație digitală de succes pot reprezenta o sursă de inspirație pentru decidenții din domeniul învățământului din România.

În acest context, ViewSonic Corp., unul din furnizorii globali de soluții de educație digitală, în parteneriat cu universitatea creștină Chung Yuan au lansat sala de curs hibridă ViewSonic. Aflată în cadrul universității creștine Chung Yuan, această nouă formă de sală de curs poate fi folosită pentru livestreaming și învățare sincronă sau asincronă pentru a desfășura activitățile de predare digitale. Prin crearea de astfel de activități de învățare hibridă, precum predare interactivă în clasă și la distanță se vor putea satisface nevoile educaționale și în era de după pandemie.

Pandemia COVID-19 a afectat majoritatea țărilor în mod diferit, iar sistemul educațional la nivel global este deja puternic afectat, fiind dezbateri pe tema generației ”pierdute” din cauza neclarității în care funcționează sistemul de învățământ din diverse țări. Mulți profesori sunt în situația în care doar o parte dintre elevi vin fizic la orele de curs, ceilalți participând la distanță din alte locații. În urma unei serii vaste de interviuri cu profesioniști din domeniul educației, ViewSonic a identificat principalele provocări și probleme ale acestui nou mediu de predare și a lansat platforma educațională digitală myViewBoard ca răspuns pentru aceste nevoi.

James Chu, Chairman și CEO al ViewSonic spune: „Predarea a avansat în domeniul digital. Modelele hibride care combină învățământul în clasă cu cel online sunt acum realizabile. Aceste modele vor avea un rol principal în asistarea elevilor să își continue dezvoltarea și în asigurarea calității educației oferite de școli”.

K.C. Chang, președintele universității creștine Chung Yuan a relatat: „Crearea sălii de curs hibride ViewSonic a pus laolaltă performanțele tehnologiei pentru educație a companiei ViewSonic cu experiența bogată în predare online a universității creștine Chung Yuan. Împreună putem oferi software și hardware de care este nevoie pentru a face posibil învățământul din clase și online, astfel încât legătura dintre profesor și elev să rămână intactă.”

Universitatea creștină Chung Yuan a implementat integrare digitală și predare online de mulți ani, fiind în topul învățământului online din Taiwan. Cu peste 3000 de cursuri încărcate pe platforma online a universității, aceasta a reușit să facă față provocărilor ce țin de distanță, provocări apărute în urma pandemiei, și a continuat să ofere servicii educaționale.

Sala de clasă hibridă ViewSonic va fi o prioritate pentru studenții de pe glob care învață limba mandarină. Conform spiritului proiectului, platforma va permite atât studenților din Taiwan, absolvenți în predarea mandarinei ca limbă secundară, cât și profesorilor de peste ocean de limbă mandarină să învețe și să interacționeze prin tehnologia hibridă de la ViewSonic. Acest lucru poate fi un model de predare în timp real cu nivel ridicat de interacțiune pentru restul lumii, scalare nelimitată și eficiență nemaiîntâlnită.

Chang adaugă: „În semestrul următor, cursurile de mandarină ale universității creștine Chung Yuan vor fi predate pe baza formatului hibrid pentru a construi un model de învățământ online deschis care permite interacțiune în clasă, participare online și revizuire după curs.”

Ca reacție la popularitatea în creștere a limbii mandarine, universitatea creștină Chung Yuan a fost prima instituție din Taiwan care a deschis un departament de predare a mandarinei ca limbă secundară în 2002. Aproape 1000 de studenți au absolvit cursurile până acum, printre care și mulți din alte țări. Departamentul a fost deci o importantă bază de antrenament pentru profesorii de mandarină de pretutindeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*