6 Comments

  1. Aceea este o animatie in cadrul unei aplicatii, nu este o icoana animata. Icoana de vreme nu are rost sa fie dinamica deoarce necesita o conexiune la internet si gps. Nu ar fi intotdeauna exacta deci si ar consuma baterie de fiecare data cand folosesti telefonul. Vremea poate fi verificata foarte usor si convenabil in notification center. La fel si in cazul ceasului: din moment ce este aratata ora in status bar, deci in orice homescreen te-ai afla, ce rost mai are sa se consume baterie in plus pentru a arata ora exacta si pe icoana? In plus ar fi si mai greu de citit decat ceasul din status bar. Ideea de a face icoane dinamice pentru vreme si ceas nu merita atat din punct de vedere al usability-ului cat si din punct de vedere al managementului resurselor de care Apple e obsedat.

    @michy Aplicatia de maps din iOS 6 este inca in stadiul de beta. Si nu beta public ci beta pentru developeri. Aplicatia Maps de pana acum nu era facuta de google, ci tot de Apple. Datele pe care le furniza erau de la Google. Si oricum, nu mai este mult pana cand va aparea in App Store aplicatia maps oficiala de la Google. Am inteles ca o sa aiba inclusiv optiunea de a descarca harti pentru utilizare offline.

  2. @Dan: stiu ca nu este o icoana animata, dar este o grafica care pina acum nu se misca. De aici si pina la animarea unei icoane nu cred ca mai e decit un pas. Cit despre “Vremea” animata, Apple poate sa updateze informatia pe aceeasi cale ca si push notifications. Userul alege sa se updateze odata la 5 minute sau alte intervale de pina la o ora. Exista si varianta updatarii de la ultima deschidere a aplicatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*