Lucurile incep sa se miste cu iOS 6

Si la propriu si la figurat.

Sa speram ca si icoana de Vreme sau cea de ceas vor incepe sa fie animate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. din pacate noua aplicatie maps este mult sub cea de la google in ceea ce priveste romania.

  2. Aceea este o animatie in cadrul unei aplicatii, nu este o icoana animata. Icoana de vreme nu are rost sa fie dinamica deoarce necesita o conexiune la internet si gps. Nu ar fi intotdeauna exacta deci si ar consuma baterie de fiecare data cand folosesti telefonul. Vremea poate fi verificata foarte usor si convenabil in notification center. La fel si in cazul ceasului: din moment ce este aratata ora in status bar, deci in orice homescreen te-ai afla, ce rost mai are sa se consume baterie in plus pentru a arata ora exacta si pe icoana? In plus ar fi si mai greu de citit decat ceasul din status bar. Ideea de a face icoane dinamice pentru vreme si ceas nu merita atat din punct de vedere al usability-ului cat si din punct de vedere al managementului resurselor de care Apple e obsedat.

    @michy Aplicatia de maps din iOS 6 este inca in stadiul de beta. Si nu beta public ci beta pentru developeri. Aplicatia Maps de pana acum nu era facuta de google, ci tot de Apple. Datele pe care le furniza erau de la Google. Si oricum, nu mai este mult pana cand va aparea in App Store aplicatia maps oficiala de la Google. Am inteles ca o sa aiba inclusiv optiunea de a descarca harti pentru utilizare offline.

  3. @Dan: stiu ca nu este o icoana animata, dar este o grafica care pina acum nu se misca. De aici si pina la animarea unei icoane nu cred ca mai e decit un pas. Cit despre “Vremea” animata, Apple poate sa updateze informatia pe aceeasi cale ca si push notifications. Userul alege sa se updateze odata la 5 minute sau alte intervale de pina la o ora. Exista si varianta updatarii de la ultima deschidere a aplicatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*