Platforma ESX, cea mai mare rețea de centre sportive din țară, atrage o investiție de 2 milioane de euro de la Fondul de investiții Catalyst Romania Fund II pentru continuarea dezvoltării în România și scalare internațională

Catalyst Romania Fund II, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din Europa de Sud-Est, sprijină demersul de scalare​ a platformei ESX ​printr-o investiție de 2 milioane de euro.

Aplicația ESX oferă un abonament cu acces nelimitat la aproximativ 500 de centre sportive și săli de fitness din România, care poate fi gestionat direct de pe telefon, numărul de astfel de centre continuând să crească semnificativ în fiecare lună.

În ultimele 18 luni, compania ESX a crescut de aproximativ 10 ori, ajungând la rulaje lunare de aproape un milion de euro, mizând pe o soluție digitală all-in app de agregare a unui numar din ce în ce mai mare de centre sportive și de fitness din întreaga țară.

„Această infuzie de capital ne va permite să ducem ESX la următorul nivel în dezvoltarea sa, atât pe piața din România, cât și pe piețe internaționale. Ne bucurăm că am atras alături de noi un partener puternic, cu experiență dovedită în tehnologie și scalarea modelelor de tip SaaS, care să ne susțină transformarea și care ne împărtășește viziunea. Suntem o echipă dinamică de 30 de oameni, având și business advisors cu multă experiență: Andrei Pitiș (fondator VectorWatch), Ana Maria Andronic (Managing Partner Andronic Law Offices), Gabriel Păunescu (fondator Naologic) și Raju Sarma (partener Boston Consulting Group), iar până la finalul anului ne propunem o dublare a numărului de angajați”, declară Andrei Trofin, CEO și fondator ESX.

“Ca și în alte investiții Catalyst, atât eu personal, cât ți colegii mei, am sprijinit deja dezvoltarea ESX cu mai mulți ani inainte de semnarea unei infuzii de capital, mai ales ca Andrei, fondatorul și CEO-ul companiei, a participat la cursurile pentru antreprenori pe care le organizez. Pot afirma deci că investiția Catalyst Romania Fund II este bazată pe o cunoaștere de termen lung a evoluției exponențiale a ESX pe piața românească. Ne-a impresionat atât creșterea extraordinară, de 10 ori în mai puțin de doi ani, cât și faptul că, fără investiții de capital, adica bootstrapped, ESX a reușit să atingă poziția de lider de piață, poziție de pe care putem ținti împreună atât o creștere în continuare în România, cât și o expansiune pe piețele internaționale. Această expansiune va pune ESX în poziția de a deveni cea mai importantă platformă de agregare a activităților de fitness, sport și well-being din întreaga regiune europeană în care investim”, a spus Marius Ghenea, Managing Partner, Catalyst România.

Startup-ul ESX a crescut exponențial de la lansare, atât datorită oferirii unei experiențe foarte bune pentru utilizatori, cât și multumită abilității companiei de a înțelege nevoia consumatorului de a se antrena inteligent, oferind acces la mai multe săli și servicii, cu un singur abonament.

ESX are o comunitate actuală de 200.000 de membri în peste 100 de orașe din România, iar utilizatorii platformei au avut deja acces de peste 3 milioane de ori la sălile partenere folosind aplicația.

Viziunea ESX: Acces la cea mai mare rețea de centre sportive din România, printr-o singură aplicație, tuturor celor care își doresc un stil de viaţă echilibrat și sănătos.

,,Vom investi în creșterea portofoliului de parteneri astfel incât să ajungem la peste 700 de săli în rețea în următorii doi ani. Ne vom concentra pe îmbunătățirea produsului și pe consolidarea segmentului B2B, prin care companiile pot oferi deja abonamentul ESX ca beneficiu salarial pentru angajați. Aceste beneficii sunt acum deductibile, conform noilor reglementari legislative din România, oferind avantaje importante atât pentru companiile mari, cât și pentru IMM-uri. Datorită noii legislații, angajatorii sunt încurajați să susțină nevoia angajaților de a face sport și preocuparea pentru sănătate. Anul acesta ESX va lansa și o platformă nouă de antrenori și nutriționiști, unde sunt deja înscriși sute de experți din România, iar anul următor vom lansa produse de nutriție și antrenamente personalizate bazate pe inteligență artificială. Misiunea noastră este de a îmbina tehnologia cu sportul, oferind o soluţie digitală eficientă și ușor de utilizat celor care vor să aibă un stil de viaţă echilibrat și sănătos”, declară Andrei Trofin, fondatorul ESX.

Tranzacția a fost asistată de casele de avocatură Andronic & Partners și Schoenherr și Asociații SCA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*