periculos: blogger amenintat cu moartea si violul

ANDAA e cunoscuta in blogosfera romaneasca drept un personaj foarte pitoresc. eu i-am spus de fiecare data ca tot ceea ce scrie ea este proza. nu insa toti au aceeasi parere despre persoana care se ascunde in spatele blog-ului.

mai nou, ea a primit amenintari foarte serioase atit pe e-mail cit si pe adresa postala de acasa. toate acestea au facut-o sa nu mai posteze pe blog pentru citeva zile. ea va reveni totusi in blogosfera.

citeste mai jos un YMterviu in exclusivitate cu ANDAA:

boio.ro: cind au inceput amenintarile?

andaa: Amenintari au fost incepand cu primele postari. De la celebrul Doru si altii. Sunt considerata tarfa blogosferei si am considerat ca in acest virtual sunt multi dezaxati.

boio.ro: era vorba de o singura persoana, sau mai multe?
andaa: Nu pot sa-mi dau seama. Oricum stilul este acelasi. sunt considerata eretica, curva, scursura. Trebuie sa fiu violata si casa mea trebuie sa arda.

boio.ro: care era mediul de transmitere al amenintarilor (email, messenger)?
andaa: am primit pe mail si astazi pe adresa de posta.

boio.ro: da-mi niste citate: cum sunau ele? Ai o adresa de mail de la care au fost trimise?
andaa: am mailuri cu amenintari fireste. deocamdata nu le divulg. vreau sa ma conving daca in spatele lor se afla niste pusti teribilisti sau daca e vb de ceva mai serios. Oricum in contextul ,, tiganca imputita'' o curva ca mine ar fi lapidata la minut.

boio.ro: crezi ca se pot ele concretiza in fapte?
andaa: Sper sa nu. Dar cand presedintele talhareste telefoane cred ca semnalul e dat. Avem un partid care vorbeste de familie si despre dumnezeu cu sange sudoare si lacrimi.

boio.ro: au aparut zvonuri ca nu vei mai scrie. ce se  va intimpla cu blogul Andei?
andaa: M-am gandit sa-l opresc. Habar nu aveam ca un demers exclusiv personal poate starni astfel de evenimente.
Blogul meu este o spovedanie. Relatia mea cu Dumnezeu este strict personala. Nu vreau sa schimb conceptii sau sa adun prozeliti.
Pe de alta parte ma gandesc foarte serios sa continui pentru a nu da satisfactie unor marginiti. Si cred ca asa voi face si fara a fi patetica imi voi asuma orice risc.
Pentru ca libertatea de expresie este principalul vector al democratiei. Iar fara democratie putrezim in propriile noastre prejudecati.

o sustin pe Anda si iti propun sa faci acelasi lucru. spune asta pe blog-ul tau sau scriei chiar ei pe blog-ul propriu. 

5 Comments

  1. Amenintarile sunt o prostie, recunosc.

    Dar tineti cont si ca libertatea cuvantului este ori pentru toti, ori pentru nimeni. Daca Andaa vrea sa fie obscena (nu vad arta in asta), e libera s-o faca. Iar daca cineva vrea s-o faca curva pentru ce scrie, tine din nou de libertate.

1 Trackback / Pingback

  1. the end of andaa? | adrian boioglu - tot mai sus

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*