periculos: blogger amenintat cu moartea si violul

ANDAA e cunoscuta in blogosfera romaneasca drept un personaj foarte pitoresc. eu i-am spus de fiecare data ca tot ceea ce scrie ea este proza. nu insa toti au aceeasi parere despre persoana care se ascunde in spatele blog-ului.

mai nou, ea a primit amenintari foarte serioase atit pe e-mail cit si pe adresa postala de acasa. toate acestea au facut-o sa nu mai posteze pe blog pentru citeva zile. ea va reveni totusi in blogosfera.

citeste mai jos un YMterviu in exclusivitate cu ANDAA:

boio.ro: cind au inceput amenintarile?

andaa: Amenintari au fost incepand cu primele postari. De la celebrul Doru si altii. Sunt considerata tarfa blogosferei si am considerat ca in acest virtual sunt multi dezaxati.

boio.ro: era vorba de o singura persoana, sau mai multe?
andaa: Nu pot sa-mi dau seama. Oricum stilul este acelasi. sunt considerata eretica, curva, scursura. Trebuie sa fiu violata si casa mea trebuie sa arda.

boio.ro: care era mediul de transmitere al amenintarilor (email, messenger)?
andaa: am primit pe mail si astazi pe adresa de posta.

boio.ro: da-mi niste citate: cum sunau ele? Ai o adresa de mail de la care au fost trimise?
andaa: am mailuri cu amenintari fireste. deocamdata nu le divulg. vreau sa ma conving daca in spatele lor se afla niste pusti teribilisti sau daca e vb de ceva mai serios. Oricum in contextul ,, tiganca imputita'' o curva ca mine ar fi lapidata la minut.

boio.ro: crezi ca se pot ele concretiza in fapte?
andaa: Sper sa nu. Dar cand presedintele talhareste telefoane cred ca semnalul e dat. Avem un partid care vorbeste de familie si despre dumnezeu cu sange sudoare si lacrimi.

boio.ro: au aparut zvonuri ca nu vei mai scrie. ce se  va intimpla cu blogul Andei?
andaa: M-am gandit sa-l opresc. Habar nu aveam ca un demers exclusiv personal poate starni astfel de evenimente.
Blogul meu este o spovedanie. Relatia mea cu Dumnezeu este strict personala. Nu vreau sa schimb conceptii sau sa adun prozeliti.
Pe de alta parte ma gandesc foarte serios sa continui pentru a nu da satisfactie unor marginiti. Si cred ca asa voi face si fara a fi patetica imi voi asuma orice risc.
Pentru ca libertatea de expresie este principalul vector al democratiei. Iar fara democratie putrezim in propriile noastre prejudecati.

o sustin pe Anda si iti propun sa faci acelasi lucru. spune asta pe blog-ul tau sau scriei chiar ei pe blog-ul propriu. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Amenintarile sunt o prostie, recunosc.

    Dar tineti cont si ca libertatea cuvantului este ori pentru toti, ori pentru nimeni. Daca Andaa vrea sa fie obscena (nu vad arta in asta), e libera s-o faca. Iar daca cineva vrea s-o faca curva pentru ce scrie, tine din nou de libertate.

1 Trackback / Pingback

  1. the end of andaa? | adrian boioglu - tot mai sus

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*