“pe gratis” in Alaska

autoritatile unei localitati din Alaska te invita sa le devii concetatean. Oricine se prezinta la primarie zilele astea si achita o taxa de 500 $ primeste un lot de teren gratuit. Autoritatile promit ca taxa respectiva e doar una de…buna credinta si ca toti cei care vor sa se stabileasca acolo isi vor primii banii inapoi.

Singura conditie e ca familia sa-si construiasca o casa in urmatrii doi ani. Locuri de munca sunt destule in Alaska, asa ca nu se pune problema de somaj sau de lipsa banilor. M-am intrebat de ce fac gestul asta oamenii de acolo asa ca am sapat mai mult. motiul e simplu: in momentul de fata localitatea mai numara doar 300 persoane si cifra scade pe zi ce trece.

Chestia buna e ca in felul asta poti sa ajungi cetatean american si sa ai avantajul imens al unui teren gratuit. Reversul medaliei este temperatura scazuta (in cele mai multe luni minimele ajung la minus 25 grade celsius).Ideea nu e noua. si in Romania, in anumite comune sau orase ofera terenuri gratuite sau in concesiune tinerelor cupluri. Singura problema e ca de cele mai multe ori terenurile ajung la copiii si nepotii celor din primarie sau de pe la consiliile judetene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Care este localitatea si pana cand ne primesc canadienii?Mai repede ca vreau sa-mi ridic o casa acolo.Peste 40 de ani datorita incalzirii globale acolo va fi ca acum in Romania,o clima temperat-continentala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*