Patru nume pentru iPhone

Cum ar fi fost sa spui acum ca iti place sa joci jocuri pe “TriPod”, sau ca “Mobi” este telefonul tau preferat. Well, inainte de anul 2007 Apple a luat in considerare patru nume diferite pentru device-ul revolutionar care era prezentat in luna Aprilie. Sa nu uitam ca la vremea respectiva denumirea de “iPhone” era in proprietatea Cisco.

Cele 4 variante au fost Mobi, TriPod, TelePod si iPad. Da, telefonul putea sa se cheme iPad. Probabil ca lui Steve Jobs i-a placut iPad asa de mult incit l-a folosit in 2010 pentru tableta scoasa de Apple.

Numele prezentate au fost dezvaluite de catre unul dintre sefii diviziei de Advertising a Apple dinainte de lansarea iPhone, Ken Segall. El a tinut un speech la o universitate din Arizona. Iata fragmentul relevant:

Care dintre cele patru nume ti-ar fi placut mai mult in loc de “iPhone”?

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. @RAZVAN:

    “On January 9, 2007, Steve Jobs announced that Apple Inc. would begin selling its own iPhone in June. The Apple iPhone is a mobile phone integrated with an iPod, featuring “desktop-class” applications like a web browser and email client. Cisco announced shortly after the announcement that Apple had been in negotiations to use the trademark that Cisco acquired with the purchase of Infogear. However, a day later they announced that they were filing a lawsuit against Apple.
    Apple and Cisco settled their dispute on February 20, 2007. Both companies will be allowed to use the “iPhone” name in exchange for “exploring interoperability” between Apple’s products and Cisco’s services and other unspecified terms.”

    de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*