OS XI

Am vazut un concept pentru Messages si ma gandeam cu groaza la ce ar putea sa aduca viitorul OS X. Sau poate ca se va numi OS XI sau OS 11.

Apple a schimbat mult interfata iOS si chiar daca nu i-am inteles la inceput, acum imi dau seama ca iOS 7 este o fundatie. O baza peste care Apple va cladi viitorul sistem de operare. Poate ca nu in iOS 8, ci abia in iOS 10 (sau iOS X) vom vedea lucrarea finala. Cert este ca actualul iOS 7 nu este doar un experiment, ci stramosul unui sistem de operare puternic si care schimba interfetele viitorului.

In filme vedem ca interfetele sunt chestii 3D, holosgrafice sau pe device-uri cu display-uri total transparente. Poate ca spre asta merge si iPhone sau Mac-ul de peste cativa ani, iar interfata nu ne arata decit ce vom avea la vremea aia.

Vorbeam despre un prototip de interfata pentru Messages. Este evident bazat pe iOS. Designer-ul a mers mult pe ideea de transparenta, culoare si icoane mate, plate.

Sunt convins ca daca iOS a luat-o pe calea asta, vom vedea o schimbare radicala de “Look” si pe OS X. Important este cit de radicala va fi ea.

Iti place ce vezi?

Da, stiu ca daca iti place iOS 7 iti va placea si aceasta idee. Eu sunt putin deranjat de transparente si cercuri.

E o interfata mai moderna? Cu siguranta. Noutatea o face sa para moderna, dar parca avem nevoie de ceva solid pe Mac, si nu aceleasi transparente si tranzitii si spatii albe de pe iOS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Si eu sunt tot pentru. Imi place mai mult interfata iOS 7 decat a versiunilor anterioare si mi-ar placea sa vad si pe OS X acelasi lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*