OS X Workflow: Ai foldere in Dock? Fa icoanele din ele mai vizibile

Folosesc Foldere in Dock. Nu multe. Am trei si le tin acolo pentru ca am nevoie de continutul lor destul de des.

Primul e cel cu Downloads si sta acolo pentru ca atunci cind downloadez ceva nu vreau sa ajunga pe Desktop sa ma trezesc ca e plin de documente si icoane.

Al doilea este un folder numit Stiri. Se Afla in Dropbox si acolo arunc tot ceea ce scriu pentru munca.

Al 3-lea are o icoana speciala si se numeste “2 Sort”. Acolo tin tot ce am nevoie sa sortez mai tarziu – fie manual, fie automat, cu Hazel.

Problema de care m-am lovit este legata de vizibilitatea documentelor din acele foldere. Cea mai convenabila solutie ar fi fost sa le tin pe urmatoarele setari:

Sort by: Date Modified, Display as: Folder si Content as: List. Daca le las asa, documentele din foldere sunt vizibile, dar nu pot sa le iau cu Drag&Drop.

Dupa citeva cautari, am gasit solutia pentru problema asta. Un fel de “Custom View”. Imi tine icoanele destul de mici, imi pune titlul lor in stanga si ma lasa sa iau documentele cu Drag&Drop si sa le duc in Mail.app sau pe unde mai am nevoie.

Tot ce ai de facut este sa dai copy/paste in Terminal la aceasta linie:

defaults write com.apple.dock use-new-list-stack -bool YES && killall Dock

Rezultatul va fi cel din poza de mai jos, iar daca apesi “Cmd +” sau “Cmd -“ le poti micsora sau mari dupa preferinte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*