Orange Money lansează carduri de debit Visa și noi modalități de plată contactless, cu smartphone și smartwatch

Card Debit de la Orange
Card Debit de la Orange

Orange Money anunță introducerea cardurilor de debit Visa contactless, fizice și virtuale, plata cu telefonul prin tehnologia NFC și plata cu ceasul inteligent Fitbit sau Garmin compatibil NFC prin înrolarea cardului în aplicațiile Orange Pay, Fitbit Pay sau Garmin Pay. Clienții Orange pot să deschidă contul Orange Money și să solicite cardul de debit direct din aplicația Orange Money sau dintr-unul din cele peste 630 de magazine Orange din țară.

Serviciul Orange Money este o alternativă digitală a serviciilor bancare tradiționale, simplă și cu o interfață intuitivă. Clienții Orange pot efectua rapid de pe telefon orice operațiune tipică unui cont bancar:

 • plata facturilor de utilități
 • transferul de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon sau către/din orice IBAN din România
 • reîncărcarea cartelelor Orange
 • alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat în aplicație.

“Lansarea de astăzi marchează un pas important în dezvoltarea serviciilor financiare mobile inovatoare pentru clienții Orange. Prin îmbinarea noilor soluții high-tech cu produsele financiare, ne propunem să oferim servicii simple, sigure și ușor accesibile, pentru a fi alături de clienți și familiile acestora în orice moment.” a declarat Haris Hanif, CEO în cadrul Orange Money România.

Carduri de debit virtuale și fizice

Clienții pot alege între cardul de debit Visa Clasic sau cardul de debit Visa Platinum, ambele putând fi folosite atât național, cât și internațional.

Prin intermediul aplicației mobile Orange Money, clienții pot:

 • să vizualizeze datele cardului virtual iar cumpărăturile pe Internet pot fi astfel realizate fără a mai utiliza datele de pe cardul fizic
 • să administreze instantaneu limitele cardului pentru utilizarea acestuia pentru plăți la magazine, pe internet sau pentru retrageri de numerar la ATM
 • să reseteze PIN-ul cardului din aplicație
 • să blocheze și să deblocheze cardul instantaneu, din aplicație

Cardul de debit Visa Classic este primul astfel de card cu design vertical din România.

În plus, clienții care optează pentru Cardul de Debit Orange Money Visa Platinum au acces gratuit la:

 • asigurare medicală[1] sau pentru pierderea bagajelor pentru calătoriile în străinătate, inclusiv pentru membrii familiei dacă aceștia călătoresc împreună
 • acces gratuit și nelimitat pentru client și un invitat în lounge-ul Business din aeroporturile București, Cluj și Timișoara
 • servicii concierge 24/7 pentru recomandări și rezervări de turism, evenimente sau hobby-uri

Clienții pot opta pentru cardul de debit Visa Classic, fără comision lunar, sau pentru cel Platinum, pentru 40 de lei pe lună.

Plăți contactless cu smartphone-ul sau smartwatch-ul

Clienții Orange Money, utilizatori de telefon cu sistem de operare Android cu tehnologia NFC, pot să efectueze plăți cu telefonul la orice POS contactless, oriunde în lume, prin înrolarea cardului Orange Money în aplicația mobilă Orange Pay.

Pentru plata cu telefonul trebuie activată opƫiunea de plată prin NFC şi selectarea aplicației Orange Pay ca serviciu de plată prestabilit.

Atât utilizatorii de telefon cu sistem de operare Android, cât și cei cu iOS pot să efectueze plăți cu smartwatch-urile Fitbit sau Garmin, compatibile cu tehnologia NFC, prin înrolarea cardului Orange Money în aplicația Fitbit Pay sau Garmin Pay.

Pentru autorizarea unei plăƫi cu telefonul sau ceasul este necesară deblocarea ecranului telefonului, pentru plata cu telefonul, sau tastarea codului PIN al ceasului, pentru plata cu ceasul.

Totodată, clienții care solicită în lunile următoare un card de debit Orange Money vor avea inscripționat pe acesta statutul de „Founder Member”, care oferă acces la beneficii precum 10% cash back la plata facturilor Orange sau reîncărcarea cartelelor PrePay Orange. De asemenea, clienții Founder Member vor avea reducere de 20% pentru smartwatch-urile cu funcție NFC, modelele Fitbit Ionic sau Versa, precum și pentru Garmin Vivoactive3 Music.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*