OPPO aduce performanța smartphone-urilor de top pe telefoanele mid-range fără costuri suplimentare prinOPPO RAM+

OPPO

OPPO, lider global in tehnologie,a dezvoltat tehnologia inovatoare OPPO RAM+ pentru a permite utilizatorilor de OPPO A74, OPPO Reno5 5G, dar și pe modele ce urmează să fie lansate in toamna acestui an, să extindă memoria RAM a telefonului, beneficiind astfel de o viteză mai mare la deschiderea și rularea aplicațiilor, timp de reacție mai scurt și o performanță crescută a telefonului per ansamblu.

Practic, funcția RAM+ permite utilizatorului să extindă memoria RAM a telefonului prin accesarea și convertirea temporară a memoriei de stocare (ROM) a dispozitivului în memorie deprocesare.Astfel, sistemul de operare permite rularea pe fundal a mai multor aplicații care sunt mereu pregătite să fie accesate de utilizator, reducând-se astfeltimpii de așteptare pentru deschiderea unei aplicații,sporind viteza de rulare a smartphone-ului.
Astfel, cu ajutorul noii funcții, utilizatorii OPPO pot rula jocuri mai complexe sau mai multe aplicații în paralel,bucurându-se de o latență redusă dar și de eliminarea timpilor de așteptare în navigarea aplicațiilor în uz, viteză generală crescută și capacitatea dispozitivului de a face operațiuni mai complexe, toate acestea pe un smartphone cu preț accesibil, dar cu o performanță comparabilă cu a unui smartphone din segmentul de top.

RAM+ permite extinderea memoriei RAM, manual de către utilizatori, cu trei nivele de memorie adițională – 5, 3 sau 2 GB, în funcție de necesități. În timp ce nivelul maxim de realocare a memoriei, cel de 5GB, oferă cel mai înalt standard de performanță și cea mai rapidă și cursivă rulare a aplicațiilor, nivelul de extindere de 2 GB, oferă un plus de viteză și performanță blocând pentru conversia temporară o parte mai mică din memoria de stocare.

Prin intermediul acestei capabilități inovatoare, telefoanele Reno5, seria cu cea mai mare memorie reală de procesare  din segmentul său depreț, de 8GB, pot ajunge astfel la 10, 11 sau chiar 13 GB memorie de rulare, ceea ce depășește chiar memoria unor smartphone-uri din segmentul superior, de 12 GB. Cu o capacitate de stocare de 128GB, smartphone-urile din seria Reno5, asigură în continuare utilizatorului un spațiu de stocare generos, dobândind în același timp performanțe de top.
Funcția RAM+ poate fi pornită cu ușurință chiar de către utilizator din meniul de Setări al telefonului, mergând la secțiunea „Despre telefon”. Se accesează secțiunea „RAM” și apoi „Extindere RAM” unde trebuie să selecteze dimensiunea cu care dorește extinderea memoriei dintre opțiunile disponibile: 2, 3 sau 5GB, iar apoi repornește dispozitivul.Pentru ca functia RAM+ sa fie activa telefonul trebuie sa ruleze ultima versiune de soft disponibila.

Pentru viitor, producătorul de tehnologie își propune să extindă disponibilitatea funcției RAM+ atât pentru următoarele serii Reno, cât și pentru  viitoarele modeledin segmentul mediu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*