Mi 360° Home Security Camera și aplicația Xiaomi Home obțin standardul BSI Kitemark™ pentru device-uri rezidențiale IoT și aplicații digitale sigure

Xiaomi introduce noi produse AIoT pentru o viață inteligentă. FOTO Xiaomi

Xiaomi, lider global în tehnologie, a anunțat astăzi că Mi 360° Home Security Camera a obținut Certificarea Kitemark™ pentru device-uri rezidențiale IoT din partea British Standard Institution (BSI).

În plus, aplicația Xiaomi Home a obținut Certificarea Kitemark™ pentru aplicații digitale sigure.

Obținerea certificărilor Kitemark™ demonstrează că produsele Xiaomi respectă cele mai înalte standarde de securitate, inclusiv standardul EN303645 emis de European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Această realizare reprezintă o nouă confirmare a eforturilor susținute ale Xiaomi pentru protejarea securității informațiilor și a datelor personale ale consumatorilor săi.

Frank Zhang, Managing Director la BSI China, a menționat –

“Suntem multumiți să vedem că Xiaomi a obținut certificările Kitemark™ pentru Mi 360° Home Security Camera și pentru aplicația Xiaomi Home. Xiaomi a depus eforturi însemnate pentru a-și alinia produsele la standardele internaționale de securitate și pentru a câștiga încrederea consumatorilor. Totodată, BSI și-a arătat interesul de a lucra în continuare cu Xiaomi pentru a susține eforturile companiei de a-și îmbunătăți dezvoltarea ecosistemului IoT prin crearea unei punți de încredere între brand și consumatori.”

Kitemark™ este o marcă deținută de BSI, care arată îndeplinirea standardelor de calitate pentru produse și servicii. BSI desfășoară teste tehnice și audituri de securitate bazate pe standardul  ETSI/EN303645, oferind consumatorilor un mod simplu și rapid de a identifica device-uri IoT sigure și de încredere.

Xiaomi deține platforma AioT lider de piață cu peste 351 de milioane de device-uri conectate și 49 de milioane de utilizatori.

Securitate datelor utilizatorilor este prioritatea principală a Xiaomi. Drept urmare, compania a creat un sistem cadru exhaustiv de management și protecție a datelor.

Platforma Xiaomi Mi AIoT a primit ambele certificări BSI, ISO/IEC 2700 Information Security Management Standard și ISO/IEC 27701 Privacy Information Management System.

În plus, Xiaomi a publicat Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Devices and Xiaomi IoT Privacy White Paper, care prezintă detaliat politicile de securitate și protecție a datelor cu caracter personal ale companiei.

Cui Baoqiu, Vicepreședinte Xiaomi și Președinte al Comitetului Xiaomi de Securitate și Protecție a datelor cu caracter personal, a declarat:

“Mi 360° Home Security Camera și aplicația Xiaomi Home sunt bune exemple care arată modul în care am implementat cadrul cu privire la securitatea și protecția datelor cu caracter personal. În baza testelor avansate cu privire la securitate și a auditurilor de securitate realizate, BSI a verificat că produsele testate sunt dezvoltate în acord cu cele mai stricte principii de securitate și protecție a datelor. Cu această ocazie reîntărim faptul că preocuparea pentru securitatea datelor și a intimității cosumatorilor a fost și este în continuare o prioritate pentru noi, în toate piețele în care activăm.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*