numere (ne)cunoscute in iPhone

am observat azi o chesti interesanta in iPhone-ul meu. nu stiu daca e din cauza faptului ca foloseam cartela de T-mobile sau pentru ca persoana care ma suna avea numar de state, dar poate ca niste opinii de la voi vor deslusi misterul.

primesc un telefon de la un coleg de munca. numarul era unul de fix, de Miami. Nu apuc sa raspund la telefon pt ca eram in autocar si cind dau sa ma uit cine m-a sunat (intru la missed calls) imi apare numarul respectiv.

Nu il aveam in agenda. cu toate acestea, imediat sub el mi-a aparut scris cu litere marunte “Miami, Florida”. sa inteleg ca iPhone-ul a facut localizarea numarului? e o functie a lu T-mobile?

ti s-a intimplat? da-mi de veste mai jos, in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. E posibil ca sa se fi facut o recunoastere a zonei de unde e numarul de telefon pe baza formatarii regionale. Nu stiu foarte multe despre formatul telefonic din US, dar asa cum la noi s-ar putea face pe baza primelor 4 cifre ma gandesc ca si la ei e posibil iar faptul ca a fost destinat in primul rand pietei americane ma gandesc ca exista deja in baza de date interna corespondenta dintre numar si locatie.

 2. Am patit si eu aceasi chestie … eram in romania si m-a sunat un amic chiar din miami … dupa ce am inchis am vrut sa bag nr in agenda si aceasi surpriza !!! Recunoaste el singur …

 3. Frumos feature. Inca o dovada de usability din partea Apple: chestii banale care au un impact marjor in raport cu costul lor.

 4. Mie mi s-a intamplat sa fiu sunat de colegi, prieteni, etc. fara a le cunoaste nr. dar niciodata nu mi-a aratat d unde m-a sunat. America e mult deasupra noastra.

 5. Rectific – se intampla – cand aveam 1.1.4 – aveam instalat ceva; nu-mi aduc aminte ce

 6. It really works…
  Si pe 114 si pe 2.x. Cu pachetele sugerate de tine – instalate.

  Nu stiu pe 3G.

  Spor maxim.

 7. Salut !
  “Asa face toate”.
  E un feature la ei. Probabil stiu dupa primele cifre cum sta treaba. Insa nu cred ca merge mereu, deoarece un numar de telefon il poti muta unde vrei tu, cel putin in interiorul unui stat. Ce vor sa fac si la noi de altfel. In principiu, numerele de fix merg.

 8. salut , mie mea sunat si asa numar dar si pe nu,numar ascuns , la numar ascuns mea inceput sami spuie fel de fel de nebunii , dar pe numar ne ascuns imi spune tot fel de fel de nebunii

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*