Noul Google Maps – review de drum lung

Nu puteam sa las Google Maps sa-mi formeze o opinie doar la o folosire prin oras, asa ca am luat aplicatia in teste pe drumul Constanta – Bucuresti.

Nu mi-am schimbat parerea despre designul aplicatiei (inca mai are lipsuri), dar am ajuns la concluzia ca este suficient de buna pentru a inlocui un GPS si chiar mai buna decit aplicatiile platite de GPS pentru iOS.

Ce e rau:

Nu mi se pare normal ca distantele si informatiile sunt in miles in loc de kilometri si ca asta se poate schimba doar daca schimbi “Region Format” si “Language”. Cu alte cuvinte, Google te pune sa schimbi limba intregului sistem pentru ca vocea sau setarile aplicatiei lor se se schimbe automat odata cu asta.

Pe de alta parte, nici cind am schimbat limba si setarile discriticele nu se vedeau corect. Am primit niste caractere (chinezesti, probabil) de toata frumusetea.

O alta chestie oarecum deranjanta este aceea ca erai indemnat sa virezi in mijlocul intersectiei. “Vocea” dadea indicatia cu citeva secunde mai tarziu decit e normal.

Nu exista “Night Mode” si lumina display-ului devine suparatoare dupa lasarea intunericului.

Ce e bun:

Imi place vocea romaneasca a aplicatiei. Informatiile erau prezentate clar, fara accent.

Display-ul in modul de navigare e destul de clar cind tii telefonul vertical. Nu ai decit informatiile necesare.

Una dintre chestiile foarte bune este ca aplicatia ruleaza in background si atunci cind e nevoie sa virezi primesti un push notification vizibil pe Lock Screen si auzi imediat vocea care iti spune incotro sa o iei.

Concluzia:

Google Maps pentru iOS este un GPS suficient de bun pentru a te baza pe el in marile orase si la drum lung. Au de lucru la design si mai ales la implementarea unor setari in aplicatie care sa nu depinda de setarile telefonului.

Marele avantaj este ca astea se pot schimba cu un simplu update in AppStore. Nu e nevoie sa apara un update al sistemului de operare pentru e modifica problemele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Chestia cu schimbatul limbii intregului sistem exista si in aplicatia pentru Android.Ma mir ca nu au pus night mode in aplicatie deoarce in cea de Android exista.

  2. Daca ai JB poti folosi iFile sau orice file manager pentru a redenumi folderul ro.lproj in en.lproj. Astfel Google maps va afisa interfata in limba romana daca telefonul este setat in English US.

  3. Pai cum te poti baza pe Google Maps (mai ales in marile orase) in conditiile in care comenzile de virare sunt decalate?
    Chestia asta am patit-o cu iGo la un moment dat si m-a facut praf in Bucuresti. Am trecut, la vremea respectiva, la Navigon, de care am fost foarte multumit. Odata cu iOS 5 am decis sa nu mai fac JB iar pe considerente financiare folosesc de ceva vreme aplicatia romaneasca de la SKOBBLER – GPS Navigatie 2. 0.89 euro nu e o suma deloc mare pentru o astfel de aplicatie si isi face banutii. Singurul inconvenient sunt stradutele cu sens unic care cu siguranta nu sunt updatate in niciun alt sistem.

  4. @Aurel Marius: nu vreau sa imi jailbreakuiesc telefon pt ca o aplicatie sa mearga corect.

    @Marius: Ma bazez in marile orase pentru ca au strazile afisate corect. Comanda vocala e intarziata, dar pe ecran iti arata cind sa virezi. In cel mai rau caz faci prima la dreapta si ajungi la destinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*