Noul Google Maps pentru computer

Incepe sa se contureze. Pina acum a fost in beta si puteai sa le accesezi numai daca Google iti dadea voie sau daca treceai prin niste pasi.

Mie a inceput sa-mi placa noua interfata, chiar daca inca mai are niste lipsuri fata de cea veche. Pegman (omuletul pe care apasai ca sa vezi StreetView) va aparea si el in urmatoarea perioada si cu asta cred ca pot sa trec la noua versiune fara sa fiu nevoit sa verific ceva in Google Maps Classic.

Ceea ce ma incanta si mai mult sunt 2 chestiuni: aproape ca nu plec la drum fara sa verific un traseu. Ma intereseaza numarul de kilometri, benzina consumata estimata si posibilele variante de drum. (Evident, vorbesc despre un traseu nou, nu despre mersul la piata).

Pe Constanta a aparut si optiunea de tranzit. Mi-ar placea sa nu aiba numai autobuzele RATC, ci si microbuzele firmelor de maxi-taxi. Macar alea mai serioase. Nu merg eu cu maxi-taxi si nici nu autobuzul nu prea mai merg, dar e buna optiunea.

Sunt, de asemenea curios sa aflu daca orarul trecut in Google Maps pentru autobuze este acelasi cu cel din teren. Google Maps mai au de lucru la Street View si mai ales la imaginile din satelit, care sunt vechi de cel putin 2 ani si jumatate.

Un alt lucru care ma incanta este Google Map Maker. Am reusit sa adaug strazile de la mine din cartier si in felul asta am facut viata mai usoara celor care vor sa ajunga la mine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Mie mi se pare ca merge mult mai incet acuma. Si nu gasesc optiunea pentru bird’s eye view. Map Maker era si inainte.

  2. toate datele despre transportul public (statii, orare etc) vin din cate stiu de la transporturban.ro. Orarul pentru autobuze cred ca e aproximat pornind de la ora de plecare pe traseu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*