Misterele ofertelor Vodafone

Nu am sa inteleg niciodata de ce ofertele de la cartela Vodafone sunt muult mai bune decit cele de la abonament.

Sa luam un caz usor de inteles. Al meu, de exemplu. Eu platesc aproximativ 9 euro pe luna pentru un abonament + extraoptiuni care imi ofera 1200 minute/sms-uri in retea, 120 minute/sms in alte retele si 220MB. Era o oferta buna anul trecut si pentru asta am acceptat sa-mi prelungesc abonamentul cu inca un an.

1 an pe langa cei 13-14 pe care ii am in retea, cel putin.

Zilele trecute ma suna un angajat Vodafone sa imi faca o oferta. Imi dadea, pentru bani mai putini, ceva mai multe minute si sms-uri ba chiar nelimitate in retea si putin mai multi MB pe luna. Ii zic sa revina in 5 minute ca sa definitivam activarea noii oferte.

Ma suna din nou si imi spune ca a citit el gresit si ca oferta e alta. De fapt platesc mai mult decit acum si primesc mai putin decit imi spunea el initial.

WTF! Refuz politicos si inchid.

De curiozitate, intru la ei pe site si vad ofertele curente la abonamente. Surpriza! Omul imi dadea oferta de pe site. Nimic in plus sau in minus. Ok, nu am facturi de zeci de milioane lei in fiecare luna, dar am totusi 13-14 ani in retea.

Ce ma impiedica sa merg intr-o alta retea? Sau, mai bine, ce ma impiedica sa renunt la abonament si sa trec la cartela?

A venit 1 noiembrie si Vodafone vine cu o noua oferta pe site. Una noua pentru cartela, pentru ca aia pentru abonament e la fel.

Sa le luam pe rind. Pentru 9 euro pe luna, un abonament Vodafone iti oferta peste 1000 minute in retea si peste 100 minute/sms-uri in alte retele. Ai si 50MB de Internet pe mobil. La cartela, pentru 9 euro primesti minute nelimitate in retea, 200 minute in alte retele si, daca esti tanad, ai 1GB de net.

Cu alte cuvinte, decit sa platesti 9 euro la abonament, mai bine dai 5 euro pe o cartela si ai mai multe beneficii. Sa vedem oferta completa luata de pe site-ul Vodafone. Click pe imagine pentru toate detaliile.

Da, orice om intreg la minte ar alege cartela. E nevoie sa mai spun ca minutele de la cartela se reporteaza? Adica daca nu le-ai consumat luna asta le vei avea si luna urmatoare.

Inteleg ca operatorii GSM isi cam bat joc si de cei cu cartela…

Evident, pentru orice problema exista o solutie. Imi aduca aminte ca exista o varianta prin care plateai 10 euro pe an pentru valabilitatea cartelei. Stiu ca aia sunt bani pierduti, dar nu ai grija valabilitatii timp de un an si tot iesi mai bine decit la abonament.

Gresesc? Are abonamentul alte avantaje care imi scapa mie? Cred ca dupa 14 ani de oferte slabe merit sa trec inapoi la cartela…

Update: pe 6 noiembrie am sunat la ei. O domnisoara mi-a spus ca imi inregistreaza cererea si ca abonamentele mele trebuie tinute pina pe 20 decembrie, respectiv 3 ianuarie. (Atunci ar expira anul contractual).

Pe 7 noiembrie am primit un SMS care imi confirma inregistrarea cererii. Astept acum sa fiu sunat de departamentul lor care imi si intrerup abonamentele.

Update 1 decembrie: M-am gandit sa sun la Vodafone sa ma asigur ca totul e ok si sa intreb daca voi plati factura in avans intreaga tinind cont de faptul ca unul dintre abonamente expira pe 20 decembrie.

Guess what? Cererea de intrerupere era valabila doar pentru unul dintre numere. Dupa o discutie de citeva minute, duduia de la Relatii cu Clientii imi spune ca voi fi sunat de cineva ca sa-mi confirme ca s-a incheiat. De ce? Nu am depus deja doua cereri?

Anyway, a doua zi sunt sunat si mi se face o noua oferta. Sau, mai bine zis, aceeasi oferta – din nou. Mi se ofereau mai multe minute, sms-uri si MB daca plateam mai mult. Si asta era oferta personalizata…

Sunt curios cit de personalizata poate sa fie o oferta daca atunci cind le zic ca am doua numere si ca pe al doilea nu am nevoie de net, dar vreau acei MB pe primul numar. “Nu se poate”.

Ba se poate. Trec la cartela si imi tin ce oferta imi place pentru cit imi place si am o factura mai mica si MB mai multi.

Va tin la curent.

Update 13 decembrie

Am fost sunat de un alt domn de la Vodafone care mi-a facut o alta oferta mai aproape de ceea ce aveam nevoie si apropiata de cea de la cartela.

Oferta 1 suna asa: 100MB + 4000 minute in retea + 200 min nationale + sms nelimitate in orice retea = 5 euro + tva /luna. Prelungire de 6 luni.

Oferta 2: 350MB + 4000 minute in retea + 200 min nationale + sms nelimitate in orice retea = 35 lei. Prelungire pe un an.

Am ales sa accept cele doua oferte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

15 Comments

 1. @boio: oferta asta este buna pentru tableta….eu am nevoie de un pachet complet pt telefonul mobil …minute Vf/ minute alte rețele/ net.
  Ma gândesc ca in perioada următoare sa achizitionez un ipad, iar pt el ar fi buna oferta Rds recomandata de tine. Ai idee dc viteza si acoperirea sunt ok?
  Mersi!

 2. @Adi: stiu ca si Digi are pachete cu minute si suna bine. Ba chiar aveau si iPhone la oferta in urma cu vo 2 luni.
  Viteza e super ok. Acoperirea lasa de dorit in anumite zone din tara. Cred ca gasesti pe site-ul lor o harta cu acoperirea.

 3. Ard de nerabdare sa vad ce rezolvi! Si eu am observat diferenta, dar trebuie sa astept pana la sfarsitul lui februarie…atunci imi expira contractul…

 4. Va salut! Revin cu o completare… Am studiat mai cu atentie ultima oferta vodafone si am constatat urmatoarele:
  – 5€ Mini 5 – NELIMITAT minute/SMS-uri în rețea
  100 + 100 minute/SMS-uri naţionale şi internaţionale
  50 MB
  – 6€ Flexi 6 – NELIMITAT SMS-uri naționale
  NELIMITAT minute în reţea
  200 + 100 minute naţionale/internaţionale (până la 50 minute pot fi folosite pentru apeluri către destinații mobile din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, Ungaria și Portugalia)
  200 MB
  – 7€ Combi 7 – NELIMITAT SMS-uri naționale
  NELIMITAT minute în reţea
  150 + 100 minute naţionale/internaţionale (până la 75 minute pot fi folosite pentru apeluri către destinații mobile din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, Ungaria și Portugalia)
  250 MB………
  ……..s.a.m.d. ………
  Problema este ca in afara de prima oferta (cea de 5 E), niciuna din urmatorele nu are SMS-uri in retea!
  Imi scapa mie ceva sau chiar este o capcana?

 5. @cezar: din contra. Aia de 5 Euro este singura care face diferenta intre SMS in retea si cele nationale. Restul iti ofera SMS-uri nelimitate in orice retea nationala (adica inclusiv Vodafone).

 6. pt renuntare la abonamente ai de asteptat ca nu se grabesc sa te contacteze
  eu sunt patit, anul acesta am renuntat la 3 abonamente, dar numai dupa ce am trimis e-mail sau am sunat la relatii cu clientii si 3 in 3 zile,probabil s-au saturat si au reusit sa ma contacteza in final

 7. stiu gabi, te duc cu vorba si te amana si cateva saptamani, dar se poate!
  stiu pe cineva care a stat tare pe pozitie si a primit la abonament, oferta de la cartela… e adevarat ca dupa aprox 3 sapt de discutii…

 8. Va salut! Am rezolvat! De la un abonament de 43 ron care imi oferea: 800 min in retea, 15 sms nationale, 120 de min. nationale, 0 mb net, am ajuns la 41 ron si 4000 min in retea, sms nelimitat, 200 min nationale si 450 mb net. Va dorec succes!

 9. Eu cred ca tot nu se compara cu oferta ascunsa de la cartela:
  Cu 6€/luna ai
  Nelimitat minute + sms nationale
  1,5GB net
  200 internationale fix+mobil
  In plus, daca nu iti convine sau apare ceva mai bun, poti renunta in secunda 2

 10. @Sorin: articolul initial era din 2013. Anumite chestii s-au mai schimbat. Ideea este ca acum primesti si la abonament de 5 euro niste avantaje mai mari.
  Apropo, cum beneficiezi de oferta ascunsa?

 11. Lună aceasta vodafone mi-a propus trecerea de la cartelă pe abonament cu 7€ abonament lunar inclusiv tva pe durată un an nelimitat minute și sms orice rețea nelimitat internațional fix 100 minute internațional mobil și 800 mega ,fără schimbarea ofertei după perioadă contractuală .Doresc și părerea voastră dacă merită sau nu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*