Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Asociația StartEvo lansează proiectul educațional ”Kidibot Start-Up România”

Proiectul Kidibot
Proiectul Kidibot

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) în colaborare cu Asociația StartEvo desfășoară în perioada 9 mai – 2 iunie 2019 proiectul „Kidibot Start-Up România”, aflat la prima ediție.

Concursul își propune, prin platforma educațională Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor elevilor din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a din Municipiul București de a folosi tehnologia într-un mod util prin crearea de concepte de mici start-up-uri. Elevii vor învăța prin joacă elemente de comunicare în public, de lucru în echipă, de educație financiară, de știință și tehnică, de marketing și cum să utilizeze tehnologiile în scopul satisfacerii propriilor nevoi.

“Prin acest proiect, încurajăm copiii și adolescenții să dea frâu liber imaginației, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat și digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât și social”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Proiectul se va finaliza prin evenimentul inovativ ”Kidibot Start-Up România Summit”, care va avea loc de Ziua Copilului, pe 1 și 2 iunie 2019. Finaliștii vor participa la ateliere-educație prin joacă, precum și la crearea primului Start-Up tehnologic. Punând în practică cele învățate, sub îndrumarea mentorilor, aceștia vor crea propriul concept de Start-Up tehnologic care să rezolve o problemă existentă în societate.

”Căutăm elevi care să demonstreze că sunt pasionați de viitor și cărora le place să inventeze prin joacă”, a precizat Alina Ferșeta, președinte Asociația StartEvo.

Detalii privind proiectul educațional și înscrieri la acest concurs găsiți accesând linkul https://www.comunicatii.gov.ro/kidibot/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*