Paralela 45: Sărbătorile Pascale la soare și vacanțele de 1 Mai pe litoral, preferate de turiști în 2022

Alin Burcea, CEO - Paralela 45
Alin Burcea, CEO - Paralela 45

Vacanța de Paște la temperaturi ridicate este preferată de turiști, în acest an, destinațiile căutate fiind Egiptul, Antalya, Heraklion, Rhodos, Madeira, Tenerife, Dubai ori Republica Dominicană, pentru relaxare între cinci și 11 nopți, la prețuri începând de la 327 de euro/persoană. În România, cele mai multe cereri sunt până acum pentru stațiunile balneare și pentru cele montane de pe Valea Prahovei. De 1 Mai, litoralul românesc, Egiptul, Antalya, Tenerife și Dubaiul sunt zonele de vacanță alese de turiști.

Cel mai mare număr de turiști atrage Egiptul, și de aceste sărbători, pentru care sunt organizate zboruri charter București – Hurghada (curse în 21, 22 și 23 aprilie), Cluj-Napoca – Hurghada (23 aprilie), Timișoara – Hurghada (23 aprilie), Iași – Hurghada (22 aprilie) și București – Sharm el Sheikh (din 23 aprilie). Vacanța de Paste în Egipt costă de la 617 euro/persoană cu reducere de 10-15% procente, în funcție de hotel. În Egipt, la peste 30 de grade, turiștii îmbină relaxarea cu vizitele la piramidele, temple, Moscheea Al Mina din Hurghada, Moscheea Al Sahaba din Sharm el Sheikh, fac croaziere pe Marea Roșie, snorkeling, jeep safari.

Cel mai repede s-au vândut pachetele de Paște în Antalya, pe zborul din 23 aprilie, primul din sezonul 2022. Vacanța de o săptămână a costat de la 327 de euro/persoană cu toate taxele incluse. În Antalya se vor bucura de temperaturi de peste 22 de grade, ospitalitatea hotelierilor turci și serviciile all inclusive cu activități de divertisment și relaxare pentru adulți și copii.

Cele mai îndepărtate destinații pentru vacanța de Paște sunt Republica Dominicană, Tenerife, Madeira și Dubai, pe zboruri directe și cu pachete de vacanță de 11, respectiv șapte nopți, și prețuri de la 1.300 de euro/persoană/all inclusive, respectiv de la 600 de euro/persoană cu mic dejun. Cele mai multe zboruri sunt programate pentru Dubai, în 20 și 21 aprilie.

Cea mai apropiată destinație de tradițiile noastre pascale, Grecia, își așteaptă turiștii în Creta/Heraklion și Rhodos, cu zboruri charter din București, din 21 aprilie, și pachete de la 390 de euro/persoană pentru cinci zile de vacanță. Cerere pentru Grecia este și pentru nordul acesteia, Halkidiki – Paralia Katerini, unde turiștii ajung cu mașina personală. Și tot cu transport individual merg de Paște și în stațiunile bulgărești, în Kusadasi/Turcia.

Cele mai căutate circuite marca Paralela 45 sunt cele în Iordania, Egipt, Turcia (Canakkale – Kusadasi – Istanbul, Cappadocia – Ankara – Istanbul, Istanbul – Sărbători Pascale în Capitala Bizantului), Grecia, Franța, Cuba, pentru care au plătit, în funcție de durată, traseu ori mijloc de transport, de la 280 de euro/persoană.

Cele mai multe rezervări pentru vacanțe în România sunt, până în prezent, pentru Valea Prahovei și Bran, cu prețuri de la 750 de lei/persoană/3 nopți și un program special organizat de hotelieri, care include mese de Paște, participarea la slujbele de la mănăstirile ori bisericile locale, activități creative pentru copii, acces la centerele SPA.

“Asistăm la ‘revanșa vacanțelor’, cum am și denumit o campanie pe care o derulăm în prezent, cu oferte speciale pentru vacanțele anului 2022. Oamenii vor să călătorească, vor o evadare dintr-un cotidian complicat și să aibă relaxare și momente plăcute alături de familie ori prieteni. Mai ales că, față de alte sărbători pascale, în 2022 nu mai sunt multe restricții de călătorie, condițiile de intrare în destinații se știu clar, în multe fiind simplificate ”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45

De 1 Mai, cererea pentru vacanțe pe litoral este cu 20% mai mare față de anul trecut, cu trei săptămâni înainte. Marea atracție sunt petrecerile fără restricții din cluburi ori de pe yachturi, cu DJ renumiți, ori pachetele în care hotelierii oferă gratuit sesiuni la SPA ori șezlongurile de la malul mării. Pentru trei nopți de cazare turiștii plătesc, în funcție de hotel ori tip de masă, de la 650 de lei/persoană. Sejururile în Antalya, Egipt, Dubai, Tenerife, cu zbor direct, ori circuitele în Iordania, Egipt, Turcia, Spania, Portugalia, Franța, Italia, Marea Britanie, Grecia, Maroc, Iran, Grecia, peste 35 de programe, sunt cele mai căutate până acum.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în 1990, fiind una dintre primele trei agenții din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Cipru și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combină experiența acumulată în 32 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendințe din turism.

Agenția și-a mărit rețeaua de agenții, în 2021, cu cele din Craiova, Brașov, Alba Iulia, Ploiești, acoperind un număr de 41 de orașe, la care se adaugă agenția online, și a angajat 20% din personal. În 2022 a deschis alte două agenții, în București și la Oradea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*