Microsoft ataca OpenOffice

Open Source nu e bun? Cind si-au dat seama ca nu mai pot sa faca fata, au transferat toate blogurile de pe Live pe WordPress. Cind e vorba de bani, e cu totul altceva…

Apropo, eu nu am simtit niciodata nevoia sa folosesc suportul Microsoft pt a folosi Office. Oare chiar merita banii aruncati pe pachetul lor?

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. Am folosit Open Office si sincer sa fiu, am avut frustrari…in legatura cu mai multe chestii :)) am revenit pe Microsoft Office intr-un final, dupa un an de Open Office.

 2. Nu-mi plac reclamele in care sint atacate alte produse… Si nu inteleg de ce multi folosesc MS Office piratat cand ar putea instala foarte bine Openoffice..chestie de mentalitate probabil

 3. @sweetshadow – Ai lucrat cu OpenOffice(lucru de zi cu zi, nu …sa-l deschizi si sa scrii o cerere sau un tabelash)? Dar ai incercat sa si trimiti cuiva care foloseste Office produsul muncii? Nu prea cred…Incearca-l in productie si mai discutam. Si nu e reclama ci faptul ca-l utilizez de la prima versiune, timp in care am incercat si variantele free. Concluzia…Nu tot ce e ieftin e si mai bun!
  @AlexS – sunt sigur ca tu l-ai folosit, si te inteleg perfect!

 4. @Deltady nu-mi place polemica…raspunsul meu e da..am lucrat. Il folosesc in productie intr-o firma cu 800 de angajati. Deci nu prea avem ce sa discutam. Da..exista probleme mai ales la compatibilitate cu excel. Oricum nu prea ai inteles ideea …eu ma referam la folositul lui acasa in locul versiunilor piratate de office (pt un utilizator obisnuit este suficient), nu discutam aici de varianta office platita legal. Apropo..ai macar licenta de windows?

 5. Sincer sa fiu am folosit si inca folosesc OpeOffice @ facultate si asta doar pt ca nu prea ama vut timp sa imi instalez un Office de la Microsoft. Problemele sunt tipice Open-Surce-ului:1. fisierele Excel nu sunt suportate cum trebuie (orarul meu se incarca in vre-un minut si trebuie sa apas pt inca un minut vreo 3-4 “ok”-uri ca sa inteleaga si produsul Oracle ca eu VREAU sa rulez acele macro-uri.
  2. Fisierele word, mai ales celer scrise in Office 2007 / 2010 sun aproape de necitit daca depasesc 20 de pagini, aliniatele o iau razna, diacriticele dispar doar la unele cuvinte etc.
  si lista poate continua.
  Open office nu este pt utilizatorul de acasa care deschide woird-ul o data pe an asa cum se preconiza mai sus, pt acei oameni exista WordPad (care sincer sa fim este excelent pt editare text) Problema este ca OpenOffice chiar se vrea mai tare decat MS Office atgunci cand probabil si ei stiu ca nu sunt :P

 6. Aici nici macar nu se punea problema daca Openoffice e mai bun sau nu,problema era alta: daca nu ai bani sau nu vrei sa cumperi un produs cu licenta atunci cauti ceva opensource sau free. Iar apropo de Openoffice – oare Google, Wikipedia, IBM, jandarmeria franceza, fiscul francez si multi altii sint niste fraieri, iar noi suntem cei mai tari ca in toate institutiile de stat folosim M$ Office.

 7. @sweetshadow – Exista probleme atat la compatibilitate cat si la utilizare. Incearca sa faci acelasi lucru in ambele suite si o sa vezi diferenta…si mai ales..in cat timp le faci! Si da, am licenta de windows platita legal….iar Office-ul il pot folosi si acasa nepiratat, datorita contractului cu Micro$oft…:), care iti ofera posibilitatea de a folosi o copie perfect legala pentru fiecare angajat, care foloseste la servici o licenta platita…in caz ca nu stiai de varianta asta. Deci iata ca piratarea….nu-si are rostul, iar folosirea aplicatiilor free de dragul de a le folosi ..nici atat. Nici mie nu-mi place polemica, dar…a fost o chestie de mentalitate! Spor la treaba!

 8. @Deltady Nu orice licenta de Ms Office se poate utiliza si la serviciu si acasa. Tu ai avut norocul ca cei de la firma unde lucrezi sa aiba de exemplu Open Value Subscription (OVS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*