Meniul iPhone in limba romana are bube

Nu stiu cine a facut traducerea, dar anumite cuvinte sunt cel putin nefericit alese. Ca sa nu mai zic de greselile facute.

Imaginile de mai jos (click pentru Full Size) sunt doar citeva exemple pe care le-am gasit in primele 2 minute de Limba Romana pe iPhone OS 3.0. Oare nu suna mai bine “Album Foto” decit “Fototeca” si “Chitara” sau “Mandolina” in loc de “Zdranganit”?

Hmm, stai asa, poate ca Orange Romania a facut si traducerea asta. Dar nu imi fac probleme. Cu influenta lor, vor putea sa scoata un 3.0.1 special cu Limba Romana corectata…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

15 Comments

 1. acuma nu cred ca trebe cautat nod in papura. mai ales daca nu aveti de gand sa folositi romana. intr-adevăr au scăpat 2 greÈ™eli (cel puÈ›in astea le-am văzut eu pana acuma): asta cu reÅ£eaua si “solicitare conecterare” in setarile wi-fi

  in rest fototeca e din dex, si daca tin bine minte si picasa foloseste tot fototeca.

  bine măcar ca e. eu sunt multumit. mai pacat ca e ca 3gs nu are comenzi vocale in romana, deci functia nu prea va pute fi folosita de romani (cum pronuntia numelor se bate cap in cap).

 2. @dan:
  din cate am citi 3gs ARE comenzi vocale in romana.
  traducerile sunt rezon. nu cred ca poti face minuni mai ales ca pentru f multe cuvinte in engleza exista traduceri f lungi. daca e ceva constructiv d facut puteti trimite un email la apple cu traducerile ‘corecte’.

 3. Salutare !
  Acuma daca ne legam de toate greselile din meniul in limba romana de pe iPhone…:)Trebuie sa ne bucuram ca au bagat meniu in lb romana. Cu greseli…fara greseli…e ok zic eu ca exista…De renuntat la iPhone pt faza cu “fototeca” nici nu poate fi vorba.As ramane in continuare cu iPhone-ul si daca ar avea meniu doar in limba chineza . As invata chineza mai bine decat sa renunt la iPhone.
  Toate bune !

 4. Trebuie că e tare mândru de “fototecă” cel care-a tradus…

 5. NU cred ca osa folosesc iPhone in limba romana… si daca ar fii tradus 100% bine. asa ca nu ma afecteaza deloc :D

 6. Am sesizat si eu intr-un comentariu la articolul despre os 3.0 ca exista greseli in traducerea meniului. Dar e ok pana la urma. Cea maj enervanta este in meniul Wi-Fi unde scrie conecterare in loc de conectare. Dar cred ca toti ati obervat asta. Oare cand va aparea un update?

 7. stie cineva cum pot modifica numele retelei la iphone 3g. in loc de RO COSMOTE (RO…) sa scriu simplu cosmote? ai vreo sugestie? lasa raspuns. mersi

 8. thanks adrian! ai fost de un real ajutor. super aplicatie.
  metode noi de a converva bateria la un iphone 3.0 mai stie cineva?

 9. @adrian boioglu:
  makeitmine are un mare dezavantaj. indiferent d operator iti ramane ceea c ai setat tu in mim(m-am lovit de problema cand am fost plecat din tara si nu vedeam operatorul adevarat).
  Cea mai buna solutie parerea mea este sa iti creezi folderul si legaturile pentru cosmote romania. Daca poate boio sa faca un tutorial cred ca ar face multa lume fericita. Avantajul este ca in fisierul carrier.plist poti seta multe informatii suplimentare( setari mms, setari internet, etc) si chiar iti poti pune logo cosmote. Eu personal am setarile si logo vodafone de cel putin 1 an si il folosesc cu mici modificari si la 3.0.
  Bafta.

 10. Ptr Lucian. Poti reveni simplu la numele retelei cum a fost inainte de a folosi MakeItmine. Doar ca nu stii tu. Am incercat cu setari cu foldere etc…dar mi-a facut probleme la os 3.0 si am renuntat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*